Den nionde kretsen

Den här fick jag också tips om via Instagram, från feelbadbibliotikaren (och även den här har sedan synts här och var i flödena efter det så det är bevisligen inte bara jag som tar till mig tips via sociala media och sedan tipsar vidare). Den nionde kretsen av Victoria Larm utspelar sig i Stockholm under 1930-talet och den ekonomiska kraschen går som en chockvåg genom landet och genomsyrar hela boken och påverkar samtliga personer i den här i historien. Boken inleds rafflande med konkurs, stor fest, hot om en katastrof och slutar med en helt annan tragedi som är det som startar hela händelsekedjan.

Jag måste säga att jag gillade första delen bäst, sen tappade jag intresset lite. För mycket osunt, för mycket våld i olika former. Det känns som om Larm hämtat inspiration från 1793/1794 (jag har inte läst 1795 än men antar att den fortsätter på samma linje) och det är sånt jag inte uppskattar att läsa om. Kapitlen är korta vilket ibland är bra men här blev det nästan lite hackigt istället för att skapa en känsla av ett flöde.

Storyn är ok, personerna är väl trovärdiga och för rätt läsare är nog den här jättebra men den faller mig inte riktigt i smaken. Därmed inte sagt att jag avråder från den, det är en bra skriven bok men bara inte för mig.

  • Betyg: 3/6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s