Fem en fredag: Just nu

 1. Vad stör dig? Alla dessa kvinnor i stora SUV:ar som verkligen inte kan köra bil här där vi bor. Jag tror på allvar att många kör utan körkort, det kan inte vara möjligt att så många kör så dåligt annars. Och ja, kvinnorna kör värre än männen (men männen är de som galet mycket för fort så det kanske jämnar ut sig mellan könen). *
 2. Vad är det som luktar gott? Hm, just nu ingenting. Ute luktar det gott av vår men inne är det ganska doftlöst.
 3. Vad behöver du tvätta? Altanen. Altanfix står på att-göra-listan för helgen. Inte det roligaste men jag vill ha ut altanmöblerna nu och då är det ju enklast om man tvättar altanen först.
 4. Hur länge har du varit vaken? Jag vaknade vid 5 så ungefär 10,5 h vid det här laget.
 5. Vad är planen för idag? Yoga, jobb, spinning, middag, sova var planen. Nu blev jobbet lite upphackat för vi aktiverade ”pass für alle” i morse och vips så hade vi passtider för både mig och äldsta dottern kl 14 idag i Globen. Så nu ska vi boka av de två tider vi har i Södertälje framåt sommaren – och vi kommer att hinna få alla pass innan semestern! Det är värt att notera att det nu tar tre veckor att få ett pass också… så det är inte bara själva passtiden som är en trång sektor för att hinna få dem i tid.

Frågorna och fler svar på dem hittar du hos Elisamatilda.

*Nej, inte alla män och inte alla kvinnor – men många…

13 tankar om “Fem en fredag: Just nu

  • Ja, dem gillar jag inte heller 😉. Men de som jag syftar på här är sådana som kör 80-100 på 50-vägar i villaområdet. Och det är verkligen livsfarligt med tanke på alla barn som rör sig ute och alla obevakade övergångsställen.

 1. Ja det är många som kör ute på vägarna som inte borde ens få sätta sig bakom ratten. När man sen läser (gjorde det förra veckan) om att många åker iväg… kommer inte ihåg till vilket land just nu … o tar körkort, inte bara B-kort utan även alla andra… hur billigt som helst på ingen tid alls. Sen kör dom på det ett tag här o byter ut det till ett svenskt. Inte undra på att så många kör så fruktansvärt dåligt om dom ”fått” körkorten utan krav… Sen är det många som kör bilar dom inte behärskar…. Ha en fin helg

  • Herregud, det låter ju förfärligt. Det är nog inte samma kategori bilförare som ”mina” bilförare här – jag ska kanske vara tacksam, det kunde bevisligen vara ännu värre.

 2. fortkörare i villaområden är ett otyg. allra värst där det finns små barn. det där med pass är inte enkelt nuförtiden. jag bokade en tid i en helt annan stad. sedan kollade jag stup i kvarten och plötsligt hade jag en närliggande tid i min egen stad.

 3. bilförare är ett speciellt släkte kan jag känna som inte kör…. 😀 så bra att det funkade med pass, hör många historier om det nu, verkar klurigt att få tag i tider. Känns skönt att slippa pass-jakten. 😉

 4. En bilförare som inte kör bra vill jag inte veta av, suvar har vi inte så många här på vischan men väl på tok för många epa-traktorer (vanliga trimmade bilar med en varningstriangel på) som bara får köras i 30 och som orsakar jätteköer och livsfarliga omkörningar. Men vad ska ungdomarna göra när man vill träffas och bussarna går för sällan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s