Läst i april

Då har maj kommit och det är dags gör en kort summering av läsningen i april. Ganska mediokra betyg på månadens böcker men allt uppvägdes av den nya bekantskapen Ia Genberg.

Detaljerna, Ia Genberg (6/6) – Mamma Mia vilken fantastisk bok! Jag fick lite Anna-Karin Palm-vibbar och det är de bästa vibbarna. Att jag dessutom var och lyssnade på ett författarsamtal med henne på Stadsbiblioteket förhöjde läsningen ytterligare. Det här är en bok som jag ska läsa om väldigt snart, jag tycker att den är briljant.

The deepest of secrets, Kelley Armstrong (4/6) – Den sista boken om Rockton men det tycks kunna bli en fortsättning som utspelar sig på annan avlägsen plats i vildmarken (?). Jag älskar bra serier, det är lite som att komma hem när man känner alla huvudkaraktärerna och har följt dem ett tag.

Lincoln Highway, Amos Fowles (5/6) – Den här lyssnade jag på och det var helt rätt beslut. Det är en jättebra bok men med så många utläggningar, och en del upprepningar, att jag nog lätt hade kunnat börja skumma texten om jag hade läst den. Nu lyssnade jag på vartenda ord och jag kan varmt rekommendera den.

Bröd och mjölk, Karolina Ramqvist (3/6) – För mig var det här en bok om hur man minns sin uppväxt och sina äldre släktingar genom maten man åt tillsammans. Jag minns mormors fläskkotletter och konserverade frukt på ljuvliga efterrättstallrikar, farmors pannkakor, julbord och sockerdricka och min egen mammas söndagsstekar. Jag minns också min egen totala oförmåga att laga mat när jag flyttade hemifrån (och har lovat mig själv att mina barn ej ska behöva hamna i samma sits när de lämnar boet). Att det handlar om ätstörningar har jag läst mig till på andra ställen, jag tänkte aldrig på det när jag läste, utom möjligen på slutet.

De försvunna böckernas bibliotek, Kristoffer Leandoer (3/6) – Jag var för trött när jag läste den här, den förtjänar koncentration. För idén är jättebra och språket likaså men den är inte helt enkel.

Spejarens lärling; Gorlands ruiner, John Flanagan (3/6) – Yngsta dottern fick med sig de första sex böckerna i serien hem från en kompis. Och vem är jag att inte läsa fantasy?

Skarp, Helena Dahlgren (4/6) – Jag lyssnade även på denna men den borde eventuellt ha lästs i bokform. Jag gillar besattheten av Beata Skarp och miljöerna men jag tycker samtidigt att det blir för mycket av allting. Nu är jag mest fascinerad över att Emma inte är vegan och gluten-/laktosintolerant också. Eftersom hon sticker ut på alla andra sätt blir det nästan lite komiskt att hon äter något så vanligt som köttbullar. Men bortsett från det gillade jag boken.

Kaffe med mjölk, Ella-Maria Nutti (3/6) – En mamma som är döende i cancer och en dotter som bort långt borta. Givet min egen livssituation just nu trodde jag knappt att jag skulle orka läsa den men jag och min mamma har alltid stått varandra nära, vi har pratat om allt och vi har haft så kul ihop. Bokparet lever i en helt annan verklighet vilket gör att det faktiskt inte alls relaterade till mitt eget liv.

Då så, då kickar vi igång majläsningen. Jag går ut hårt med Två städer av Charles Dickens – nu ska den där läshögen krympa!

En tanke på “Läst i april

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s