Helgfrågan – om Instagram

Helgfrågan kommer ju ut på torsdagar men den är ju så himla bra för man kan svara även på en fredag! Eller en lördag. Eller varför inte en söndag. Helgen är lång.

Mia frågar den här helgen om vad vi tycker om att fler lägger ut recensioner på Instagram istället för på en blogg. För egen del följer jag bara bokbloggar, följer inget bokrelaterat på Instagram så svaret för mig är därmed givet och jag har heller inget instagramkonto för bloggen. För mig är dessutom Instagram väldigt förknippat med bilder och en bild på ett bokomslag tycker jag inte riktigt platsar in i det flödet. Men vi är ju som tur är alla olika och det är ju bra med spridning av sådan viktig information som bokrecensioner. Sen får vi väl hoppas att inte alla går over till Instagram för jag tycker om bloggformatet med lite längre texter. Fast man ska aldrig säga aldrig, Instagram är ju faktiskt väldigt smidigt och ALLA kan kommentera ett öppet konto, man är inte beroende av vilken platform man själv har – vilket stör mig enormt med bloggarna.

Bonusfrågan rör denna vecka hur vi tillbringar torsdagskvällarna. Självklart längtar jag efter Helgfrågan men torsdagar är också dagen då både Lillan och Äldsta har skidträning så här års så då är det slalombacken/-skjutsning som gäller. Den ena kör 17-19, den andra 19-21. Utanför skidsäsongen så har Lillan scouter på torsdagar (det har hon förstås även under vintern men ingen kan befinna sig på två ställen samtidigt). Igår var det dessutom skidtävling inom klubben (där alla tre åkte) så då var jag på plats, iklädd alla kläder jag äger, mellan 17-21:30. Hyfsat trött familj efter det. Maken var i Sundsvall men Sundsvalls flygplats stängde ner pga tekniskt fel så han fick hyra en bil och köra hem i mörkret. Sen försvann han till Helsingfors innan jag ens tänkt tanken på att vakna i morse. Men ikväll tanker jag att vi ska hinna ses lite. Fredag, du ljuva veckodag!

25 tankar om “Helgfrågan – om Instagram

  1. Bokbloggar är bäst när det gäller långa texter och stora, tydliga bilder, men smidigheten med Instagram är oslagbar. Jag håller helt med dig om hur otroligt segt det är att kommentera på bloggar jämfört med på Instagram, alla dessa uppgifter som måste fyllas i för att kunna kommentera och sedan skall man ofta verifiera sig också. Tröttsamt. Hoppas du får en skön och solig helg!

    • Absolut kan de vara fina. Jag gillar också sådana bilder. Har väl egentligen ingen logisk förklaring, bara en känsla av att de ändå gör sig bättre på en blogg. Men har nu, efter den här Helgfrågan ändå börjat följa några bokbloggar på Instagram också. Måste ju testa liksom 😊

  2. Känner inte till Instagram och kan utan smartphone heller inte ha det, gör inget alls för tycker det går bra att läsa recensioner på bokbloggar. Gillar dessutom att skriva bloggtexter, och ofta blir de alldeles för långa. Så Instagram är nog inte riktigt min grej… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s