Litteratur med ressug

Det är så bra, känner man inspirationen tryta så här till helgen så kan man kolla upp Annikas jerka och så kommer tankarna smygande tillbaka. Det tackar jag för!.

Veckans fråga är Kan du dela med dig av några boktitlar/författare som får en att vilja resa?

Min allra första spontana tanke går till Anna-Karin Palms böcker Faunen och Snöängel. Stockholmsskildringarna är sugande magiskt vackra och hela jag vill till de beskrivna delarna av vår vackra huvudstad. Nu bor jag ju redan i staden, men det spelar liksom ingen roll, jag vill dit ändå.

En annan bok som poppar upp i minnet vid den här frågan är De små tingens gud av Arundhati Roy. Nu var det länge sedan jag läste den men jag minns att jag verkligen, verkligen ville åka till Indien efter att ha läst den. De indienresor jag nu gör med jobbet kommer inte i närheten av det Indien som beskrivs i boken så någon gång ska jag försöka komma till detta land i annat ärende än att sitta på ett luftkonditionerat kontor och verkligen få uppleva mer verklighet.

Det är nu jag, återigen, saknar att ha en bokhylla att gå att inspektera för att få inspiration. Svårt att komma på svar utan att se böckerna framför mig. Men jag ska läsa igenom några av de andra svaren på jerkan och se om jag kan drömma mig bort.

5 tankar om “Litteratur med ressug

    • Fast jag måste säga att det där med att det är för många människor har jag inte upplevt. Inte mer än det har varit i andra stortstäder världen över. Jag gillar ju förstås värmen men är ute alldeles för lite när jag är där. Pratade dock med en indisk kollega igår när jag var i Oslo och hon lovade visa mig på ställen där man faktiskt kan vara utomhus efter jobbet också nästa gång jag åker ner.

      Ska ju tilläggas att jag bara varit i Mumbai, finns sannolikt befog för precis allt du säger på andra orter (behöver bara lyssna på min syster som också reser till Indien i jobbet fast till andra städer).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s