Fem en fredag: Trevligt

Det är fredag, solen skiner och häggen blommar här utanför och det doftar ljuvligt hela vägen in till där jag sitter med öppen altandörr. Dessutom har det varit en bra vecka på jobbet så idag tar jag helg med gott samvete och en känsla av att ändå ha uträttat något den här veckan.

  1. Vad är det trevligaste någon sagt till dig i veckan? ”Jag blir så glad varje gång jag ser dig, att du fortfarande är kvar på bolaget.”
  2. Hur gjorde du veckan lättare för någon? Jag förklarade ett nytt initiativ för mina kollegor, ett initiativ som från början lät helt galet för alla med lite sunt förnuft men som sedan, efter lite grävande, visade sig vara något som kommer att spara oss en hel del tid och öka kvaliteten. Så jag kanske inte gjorde veckan lättare men flera blev ändå lite lättade.
  3. Vad fick dig att le? (Snarare gapskratta.) När äldsta dottern, 17, kom hem och med inlevelse berättade om könssjukdomarna hon precis gjort ett arbete om i skolan frågade jag min son, 15, om vilket det bästa sättet är att undvika dylika åkommor och han svarade gravallvarligt och blixtsnabbt ”Ha på sig en Minecraft t-shirt.” (Vilket är bland det värsta en kille kan ha på sig enligt storasystern.)
  4. Vad är ett trevligt möte du haft från veckan? En lunch med en tidigare kollega som jag också har som mentor.
  5. Vad är en trevlig kväll för dig? En middag inne i stan med kompisar efter jobbet en vardagskväll. Skönt, lyxigt och enkelt.
Från Pixabay

Fler svar på frågorna hittar du hos Elisamatilda.

6 tankar om “Fem en fredag: Trevligt

  1. Jag blir alltid så glad när jag hör om initiativ som tas på arbetsplatser som faktiskt genomförs, att det tas tid att verkligen förstå o genomföra. Även om jag trivs super på min arbetsplats, vi hr det skoj tillsammans o vi har i det stora hela bra chefer… som bara har några småfel… ett av dessa är att allt måste komma från honom själv, inget som någon annan kommer med tas ens upp i tanken för att se om det är något som gör allt enklare …
    Tonårsbarn – så jag skrattade åt svaret din son gav – den var klockren.
    Ha en fin helg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s