Fem en fredag

Snart öppnar liftarna här utanför i Tänndalen. Jag och Lillan tar det lite lugnt på morgonkvisten men ska strax klä på oss och ta oss ut. Maken och de två stora är sedan länge på plats i Funäs där träningen drog igång redan kl 8. Tankarna rör sig kring ett boende här uppe så Elisas Fem en fredag var synnerligen vältajmad rent ämnesmässigt.

Om du skulle migrera på hösten, var skulle du bo? Migrera är fel ord i det här fallet för min del för jag skulle hålla mig inom landets gränser, närmre bestämt funäsfjällen. Tänk att få flytta upp i oktober och ha en lång snöfylld vinter framför sig. Sen kan jag flytta tillbaka till Stockholm efter påsk igen, det vore lagom.

Hur länge har du bott i din nuvarande lägenhet/hus? Sedan juli 2011.

Vad är något du skulle vilja förändra hemma? Sakta men säkert renoverar vi oss igenom huset. Härnäst står vardagsrum, matsal och läsrum på tur. Hantverkarna kommer den 13 januari så jullovet kommer att innehålla mycket möbelflytt och bokpackning. Nästa steg efter det blir dränering och fix av källare och sen är det väl vindens tur…

Hur många gånger i ditt liv har du flyttat? 12. Men nu tänker jag bo kvar tills vi går i pension, dvs ca 20 år till, och sen planerar vi att flytta norröver.

Bor du där du vill bo? Hade vi kunnat få jobb häruppe i fjällvärlden så hade vi nog ändå övervägt en flytt. Men jag trivs bra i vår villaförort och vet inget annat ställe i stockholmsområdet där jag hellre skulle vilja bo.

Ha en skön helg allesammans!

10 tankar om “Fem en fredag

  1. Bra när man trivs med sitt boende. För mig känns den biten rätt viktig. Kan inte tänka mig att bo annat än på landet och nära skogen, precis som jag nu bor… även om mängder av snö vintertid inte direkt tilltalar mig. Fy för en massa tung packad drivsnö säger jag bara. 😉

    • Ja, boendet är jätteviktigt. Jag ångrade bittert flytten till hus de första två åren men nu trivs jag bra även om det här med renoveringar och underhåll stressar mig en aning (dagens underdrift!). Nyproduktion hade kanske varit smartare men å andra sidan finns ju en viss obetalbar charm, på gott och ont, i gamla hus.

  2. Äntligen en vettig människa som vill flytta norrut! Haha, det är väl tur att vi människor är olika…men en flytt norrut skulle sitta fint om jag vore tjugo år yngre. Nu känns inga längre flyttar aktuella, jag är singel numera och att sätta ner nya bopålar med allt vad det innebär orkar jag inte. Inte heller lätt att knyta nya vänskapsband och finna nya rutiner och aktiviteter på gamla dar. Trivdes storartat i Stockholm i tjugo år, men det räckte! Trevlig andra advent

    • Tack det samma!
      Ja, det är allt en väldig tur att vi alla är olika. Det skulle bli väldigt trångt på vissa ställen annars, om alla hade samma drömställen 🙂 Jag avskyr egentligen att flytta men det känns ändå som att det är läge att flytta när vi går i pension. Med tur så har vi då iaf tio år då vi fortfarande orkar vandra och åka skidor. Sen kan en flytt tillbaka ner till Stockholm till barn och ev barnbarn nog kännas ganska lagom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s