Jag lever och firar detta med veckans jerka :)

Halleluja! Febern är borta, jag kan börja äta så smått igen, jag kan vara uppe längre stunder i taget, solen skiner och det är fredag. Jag känner livskraften återvända – underbart!

I denna levnadseufori (som dock inte tar sig några exceptionella uttryck, det orkar jag inte med än) tänkte jag ta och besvara veckans jerka. Det visade sig dock vara en synnerligen svår fråga den här veckan: Kan du bidra med en lista på de bästa böckerna för 6-9 och 9-12 som kom ut förra året?

Väldigt, väldigt svårt. Inte minst med tanke på att jag har ingen aning om vad som kom ut förra året eller inte. Men jag har ett par tips som jag är säker på eftersom jag haft dem på bevakning för utgivning. Det ena är serien Spådomen om Jack som i den här serien försöker rädda en nykläckt drake undan Sankt Göran (sista boken i serien kom ut nu i januari tror jag). Jag läser dessa högt för min sjuåring som älskar dem. Kan också varmt rekommendera första serien, Jakten på Jack. Ännu bättre.

I spannet 9-12 har Äldsta uppskattat serien Trolldomens tre skrifter. Jag har inte läst dem själv men enligt henne så är de otroligt bra (ok, inte som HP men vad är så bra?).

Ja, det var väl ungefär det. Lite torftigt men så blir det ibland. Och man kan inte förvänta sig stordåd heller, så frisk är jag inte än 😉

Annonser

13 thoughts on “Jag lever och firar detta med veckans jerka :)

  1. Jag har läst de fyra första böckerna med Jack för min son. Jag vill gärna ta tag i de andra fyra böckerna snart. Trolldomens tre skrifter skulle nog passa mig utmärkt men jag väntar till sonen är tillräckligt gammal för dem :-).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s