Första fredagen efter semestern

Då har jag jobbat min första femdagarsvecka efter semestern och nu är jag helt slut. Tänk att det tar så mycket kraft att tänka, för att inte tala om att åka till och från jobb, ha riktiga kläder på sig och socialisera en massa utanför familjen. Men det känns bra, och det är skönt. Ikväll åker vi ut till torpet men först ska denna arbetsdag klaras av. En av mina kollegor är också yogalärare och varannan fredagsmorgon har hon 30 min yoga för ett gäng kollegor (via Teams) och idag var första gången för höstterminen. Det är så skönt att yoga på morgonen men hopplöst svårt att få till själv tycker jag, nu när jag inte har min yogastudio att gå till längre.

Höst innebär rutinernas återkomst och det mesta är sig likt men det blir lite nytt i och med att sonen börjat gymnasiet inne i stan. Han behöver åka tidigare och han kan inte längre åka moped utan blir beroende av att den kollektiva trafiken fungerar. Men han är supernöjd med sitt gymnasieval och det gör ju underverk för ett mammahjärta som annars kan oroa sig för det mesta.

Frågorna hos Elisamatilda handlar om repetition och jag inser att jag nog borde blir lite mer wild & crazy i min vardag, det skulle kanske liva upp lite.

  1. Vad är något du upprepar varje dag? Skrämmande nog blir nog svaret ”det mesta”. Vardagen innebär som sagt mycket rutin och det är det som får det hela att gå runt utan gnissel.
  2. Vilken bok, film eller serie har du tittat på eller läst flera gånger? Det finns många men just nu är jag inne på tredje omläsningen av Hilary Mantels trilogi om Thomas Cromwell.
  3. Vad lär du dig aldrig? Det mesta som har med teknik att göra. Jag är hopplöst ointresserad och utan intresse är det väldigt lite som går in i den här hjärnan.
  4. När lärde du dig senast något utantill? Det vet jag inte, tror att det var evigheter sedan. Med telefonen alltid tillgänglig behöver jag ju, tyvärr, aldrig komma ihåg något längre. Tror att detta är menligt för hjärnan i allmänhet men kan likväl inte låta bli att slöa till på den här fronten.
  5. Vilket var det vanligaste samtalsämnet under den här veckan? alt Vad börjar bli tjatigt? Jag håller med Elisamatilda, sommarens väder är på allas läppar just nu. Men jag fattar inte. Är det kallt och snö på vintern klagar folk på kylan och snön, är det en varm vinter utan snö klagar folk på mörkret, är det en varm sommar håller folk på att avlida av det och nu när det har varit svalt och tempererat så jodå, visst klagar folk på det också. Ofta är det dessutom samma människor som klagar – oavsett väder – så de verkar inte gilla någon väderlek alls. Så ja, sommarens väder är ett samtalsämne jag tycker är dags att släppa nu.

10 tankar om “Första fredagen efter semestern

    • Torpet är jättebra. Det ligger i ett naturreservat och tillhör en stiftelse som man arrenderar av. Det är en massa märkningar av olika slag = man får faktiskt inte göra speciellt mycket annat än att klippa gräs och hålla efter huset lite lagom :). Det passar oss perfekt, vi gillar ju mest att vara ute och gå långa promenader samt läsa böcker när vi är där.

  1. mammahjärtan mår alltid bäst när barnen har det bra och är nöjda. mormorshjärtan också och då har ju barnbarnen tillkommit. har läst första delen i Hilary Mantels serie och den tyckte jag jättemycket om. hoppas att helgen blir fin på torpet

  2. Så du tillhör dem som läser samma böcker om och om igen. Jag har nog aldrig läst en bok två gånger, men ju fler svar jag läser här desto mer sugen blir jag att testa. Och gissa vilken bok jag vill läsa om, nej det kan du förstås inte, jo Mika Waltaris Sinuhe egyptiern. Jag var väldigt ung när jag läste den och den tog mig med storm, Så här 50 år senare och ett antal fler utlästa böcker senare undrar man ju om jag tycker lika idag. Få se om jag kommer till skott. Rutiner måste vi ha, både ni som jobbar och vi som är daglediga. Hunden håller ordning på mig, man kan inte stanna kvar i sänghalmen ens när det öser ner. Skönt att sonen är nöjd med sitt gymnasieval. Idag kan man ju faktiskt skola om sig, något som inte var så vanligt förr. Jag hade gärna provat lite olika yrken om jag fått göra om mina yrkesval. Ha nu en skön helg på torpt

  3. Så skoj att läsa dina svar, det här med en yogastund på morgonen är helt klart en bra start på dagen. Och det är bra med teknik idag att man inte behöver åka iväg, man kan göra det tillsammans med andra var o en på sin plats.
    Ja vädret är verkligen något som många aldrig är helt nöjd med, ett neutralt ämne att prata om o gnälla över. Ha en fin helg

Lämna en kommentar