Fem en fredag: Tröttsamt

Jag är alldeles dagvill efter snart fem veckors ledighet. Men nu är det bestämt fredag och jag kickar lite liv i bloggen genom att svara på Elisamatildas fredagsfrågor. Jag hade stora planer för mitt bloggande innan ledigheten men sen kom värmen. Jag njuter av den till fullo men erkänner att hjärnan blir lite seg och inte riktigt orkar skriva ihop så mycket.

När tröttnade du senast på något? Det var på jobbet, jag måste byta. Det hade varit skönt att kunna byta tjänst internt men med tanke på den riktning och den nya kultur den nya ledningen vill införa så finns det bara ett alternativ och det är att byta helt.

Vad håller dig vaken om nätterna? Just nu barnen. De är tryggt hemma i sina sängar på nätterna men tonåringar har en mängd tankar och ideér som kan ge en moder sömnlösa nätter.

Hur bryter du en ovana? Det vet jag aldrig om jag har gjort. Jag har världshistoriens sämsta karaktär…

Vad har du gjort för mycket av i veckan? Åkt bil. Hem från Västerås i måndags, tillbaka till Västerås i tisdags. Hem från Västerås i onsdags, via Arlanda för att hämta äldsta dottern. Igår t o r Astrid Lindgren för att hälsa på en sjuk liten närstående. Idag får bilen stå!

Vad har du inte fått göra hittills i sommar? På grund av min diskbråcksoperation har jag inte fått/kunnat springa i skogen och sedan avsluta med en simtur i skogssjön. Men nästa sommar, då! Och kanske t om tidigt i höst om jag har tur. Vi får se vad sjukgymnasten säger när jag träffar honom/henne i augusti.

Jag tror jag ska sätta upp den här bilden ovanför sängen. Kanske kan den jaga bort alla icke fridsamma tankar 😊

18 tankar om “Fem en fredag: Tröttsamt

 1. Aldrig kul att känna så gällande jobbet. Enklare att byta internt, men som du säger om kulturen i ftg är fel så finns det inget att göra än att lämna! Lycka till med det! =)

 2. jag steg upp om nätterna och kollade att barnens skor hade kommit hem. det känns som länge sedan. förskräckligt att arbeta i en kultur en inte gillar. klokt att byta. skönt att det fanns alternativ

 3. Men oj, har du genomgått en operation nyligen, då är du konvalescent nu i värmeböljan, hoppas ingreppet gick bra! Ja tonåringar kan skärra en mamma. Små barn små bekymmer osv…
  Jag som har barn, barnbarn och barnbarnsbarn har på tok för många att oroa mig för. Helst vill jag inte heller veta allt, haha det är lugnast så.
  Att byta jobb, oj, tror du det är lätt för dig att få ett nytt? I så fall gör du det enda rätta om du känner som du gör. Lycka till med det!

  • Ja, operationen gick jättebra och allt går långt över förväntan. Rätt bra tajming faktiskt, tre veckors sjukskrivning som sedan obemärkt gled över i fem veckors semester. Tur i oturen 😊.

   Tror nog att det går att hitta nytt roligt jobb men jag tycker hela jobbsökandeprocessen är erbarmligt tråkig. Men bara att bita ihop.

 4. Pingback: Fem en fredag v. 31: Aldrig säga aldrig III - elisamatilda.se

 5. Pingback: Fem en fredag v. 34: Skifte - elisamatilda.se

 6. Pingback: Fem en fredag v. 35: Thank you for the music - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s