Veckan som gått

NU HAR JAG SPORTLOV! Fick ett möte på onsdag morgon som jag måste hålla i men i övrigt är jag nu HELT LEDIG i nio dagar.

Blev det någon semla (i någon form) i veckan? Jajamän, fettisdagen är en helig dag för mig. Jag äter min semla à la hetvägg och jag njuter av varenda tugga. Det blev också en yttepytteliten bonussemla redan på onsdagen då jag var på afternoon tea på Cardierbaren med en kollega och där var semlan med bland bakverken på slutet. Semlan från bageriet hemma var lite medioker tycker jag, både för smaklös mandelmassa och för lite kardemumma i bullen. Men Grand Hôtel kan bevisligen sina semlor för den jag åt i onsdags var riktigt god.

Hur firade du din senaste födelsedag? När jag fyllde 50 i somras ville jag, av flera olika anledningar, inte fira så mycket men min fantastiske man fixade ett mindre överraskningsfirande som blev väldigt lyckat. Sen hade vi faktiskt en middag för ett par veckor sedan då vi sent om sider firade båda våra 50-årsdagar (och vår 20-åriga bröllopsdag) och då blev vi ordentligt uppvaktade av det kompisgänget.

Vilken var den senaste listan du gjorde? Jag skrev nyss en packlista inför sportlovet till mina två yngsta så de kan packa under eftermiddagen.

När väntade du senast på en hantverkare? Hahahahahaha…. vi har väntat på en murare sedan i oktober :D. Antingen är det snö eller så är han förkyld eller så kommer han bara inte. Och ja, vi kommer att välja en annan att täta skorstenen och installera en ny kassett.

Vilken serie eller film har du senast börjat titta på? Lockwood & Co på Netflix. Vi har sett den ihop hela familjen och alla har gillat den. Jag kan verkligen rekommendera att se den men jag tycker att man ska ha läst böckerna först (vilket hela familjen har gjort).

Fler svar hos Elisamatilda.

9 tankar om “Veckan som gått

 1. Vacker bild!
  Så härligt med sportlov! Smart att skriva packlista så att barnen kan packa själva.
  Ja, hantverkare kan man få vänta på så länge att tålamodet tryter. Märklig inställning en del har.
  Trevlig helg!

 2. Vilket vackert grässtrå du pryder din header med! Och så läste jag om jorden runt på 100 böcker, konstaterade att jag igår fick hem Kentukis från biblan utan att ha en aning om att författaren är argentinsk! Där ser man…
  Så nu åker du och familjen på sportlov, hoppas ni får en skön vecka, kanske skidåkning? Vi har fått snö här i Falun senaste dagarna så förutsättningarna för ungarnas sportlov har förbättrats

  • Ja, jag blev också glad när jag upptäckte att den boken var från ett ”nytt” land 😊.

   Jajamän, nu väntar en veckas skidåkning. Väderprognosen ser inte jättespännande ut men vi njuter av att bara vara här uppe.

  • Ja, supermysig liten jobbaktivitet 😊. Nja, jag håller som princip med dig om att barnen ibland måste lära sig den hårda vägen men missar de något (från underställ till hjälm) så blir ju dels delar av familjen av med en halv skiddag och dels blir det väldigt dyrt. Finns aldrig billiga alternativ på sådana här ställen. Och det drabbar ju bara oss vuxna. Så jag fortsätter med listor för skidresepackningen.

 3. Ja semlor är gott, oftast så är dom godast från konditori, synd att dom du köpte var mindre bra.
  Tack för tipset Lockwood & Co ska jag kika på, fått det tipset av en kollega också så om flera gillar den är den helt säkert sevärd.
  Ha en fin helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s