Positivitet

I går i ett möte chattade jag med en av mina kollegor och han tyckte att jag var ovanligt positiv till den här senaste förändringsgrejen som drar igång. Men jag har som mål för året att tänka positivt så nu annammar jag ”le och vinka” till alla saker som ploppar upp överallt i min organisation. Pendeln slår åt olika håll och ska man överleva med förnuftet i behåll så är det lika bra att svänga med lite lagom varje gång har jag lärt mig. Om ett par år har vi en ny ledning igen och då kommer nya så kallade transformationsresor med nya buzz words så lika bra att ha ett positivt och flexibelt förhållningssätt.

Vad har du gjort för dig själv i veckan? Jag har hittills varit på gymmet två gånger och jag har gått på yinyoga en gång. Vidare har jag lagt mig i önskvärd tid varje kväll och jag har varit på kontoret två gånger (vilket gör underverk för energin).

Vad gör du för att må bra? Tränar, sover mycket, läser, äter middag med familjen, träffar vänner. Har jag en balans av dessa saker så mår jag mycket bättre än annars.

Hur livar du upp en tråkig dag? Hm, svår fråga. Dagar som är tråkiga är oftast tråkiga på grund av att jag inte har hittat på något för dagen eller styrt upp någon aktivitet och har jag inte orkat göra det innan är det rätt svårt att ta tag i det mitt i själva tråkigheten. Å andra sidan tror jag att det är lite bra med tråkiga dagar då och då, man kan alltid sova lite eller läsa en bok.

Vad skrattar du för tillfället åt? Vardagsskratt i allmänhet, kanske när hunden och sonen brottas på köksgolvet i synnerhet. Och just ja, det är ju fredag och vi brukar lyssna på Lantzkampen i P1 när vi kör till torpet, det är synnerligen underhållande.

Hur kan idag bli en riktigt bra dag? Det började med goda nyheter från jobbet i morse samtidigt som jag och hunden var ute på en skogspromenad. Nu mal det väl på med möten fram till kl 16 och sen åker vi till torpet och det är alltid en bra start på helgen. Lunch hade varit önskvärt men det ser det inte ut att finnas tid till.

Fler positiva reflektioner hittar du hos Elisamatilda.

13 tankar om “Positivitet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s