Nya författare som fastnat

Den här veckan ställer Mia en intressant fråga i Helgfrågan; Hur är det med nya författare, någon du fastnat för? Jag har själv funderat en del på det här, hur ofta träffar jag på nya författare som jag verkligen vill läsa mer av och inte bara nöjer mig med att konstatera att jag tyckte om både bok och författare för att sen gå vidare till nästa utan att blicka tillbaka.

Ska jag vara alldeles ärlig så är det ganska så sällan jag blir förälskad i någon ny. Författare alltså. Men det sker oftare än jag blir förälskad i en ny man, och det får man vara tacksam för – åt båda hållen. Om jag tittar på de nya författare som jag läste under 2022 så är det några som jag redan har läst flera av, en som jag vet att jag kommer att hitta tillbaka till inom kort och en som kanske kvalificerar in:

Mick Herron och böckerna om Slough House

Deborah Harkness och Discovery of Witches-serien där jag har uppföljaren som ligger och väntar bredvid sängen.

Amos Fowles, jag lyssnade på på Lincoln Highway och har Artighetsreglerna i lyssna-listan

Claire Keegan läste jag och vill gärna läsa mer av men jag inser också att det kan komma att dröja eftersom jag egentligen inte är så mycket för novell/kortroman-formatet, hur mycket jag än älskade framför allt Små ting som dessa.

6 tankar om “Nya författare som fastnat

  1. Jag har känt som du för noveller, men av någon anledning har jag både läst och köpt novellsamlingar alldeles nyligen. Jag tror att jag ändrade mig litet om noveller efter att ha insett att filmen Brokeback Mountain baserades på en novell, och sedan läste den och gillade. Den novellsamling du tipsar om har jag inte läst, men skulle gärna göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s