Fem en fredag: Skrivna ord

Fredag och ännu en dag i förkylningsdimmans tecken. Suck. Och nu har det gått ner i bröstet så jag pratade med en läkare i morse och fick tid till lättakuten nu kl 13 så de får lyssna på lungorna. Skönt att det går att få hjälp snabbt. Jag har tagit dagens Teams-möten iklädd myskläder men nu får jag klä på mig och borsta igenom håret om jag ska ut bland folk. Men först lite snabba svar på fredagsfrågorna hos Elisamatilda:

 1. Vem skrev du senast ett brev till? Ett vanligt pappersbrev var många, många år sedan jag skrev. Något vykort har det blivit efter det men nu är det uteslutande elektronisk kommunikation av skrivna saker. Tyvärr. Det är roligt att skriva, och få, brev.
 2. När skrev du senast under ett kontrakt? För några månader sedan när jag skrev under kontrakt för äldsta dotterns klass studentskiva/-flak. Man måste ju vara 18 och det blev hon inte förrän på den här sidan av årsskiftet. Men det är klart, jag skrev aldrig under ”på riktigt” jag skrev under med Bank ID. Senast jag skrev på något för hand var när vi köpte huset för 12 år sedan.
 3. Har du någonsin skrivit dagbok? Ja, i många år. Sen höll jag uppe i säkert lika många men jag har börjat igen. Nu skriver jag den dock på datorn då det är mycket lättare att det blir av på det viset.
 4. Har du en läslig handstil? Nja… därav svaret på frågan ovan.
 5. Vad brukar du oftast skriva på din inköpslista? Mjölk. Alla listor inleds alltid med mjölk, tätt följt av Bregott som nu, med smörgåsätande tonåringar i huset, går åt i en hiskelig takt.

7 tankar om “Fem en fredag: Skrivna ord

 1. Mycket man inte fick göra när man inte var myndig, som 19-åring på den tiden fick jag köpa en insatslägenhet, men telefon stod på min mamma! Och för att överlåta kontraktet till mig, kostade flera hundra, tider det!

  ibland skriver vänner så otydligt på brev eller vykort, att föredrar nästan det maskinskrivna/mejl (och Bregott väldigt mycket dyrare än Valios Gårdsgoda eller Smör & Raps på Coop, exakt samma innehåll och smak! närmare 30 kronor billigare… inte med på min inköpslista längre)

 2. Skriva brev har jag varit en mästare på. Nu är det verkligen sämre med det. Handstilen blir heller inte bättre av att man sällan skriver…
  Kontrakt var nog när jag köpte bilen.
  Hoppas du får bra hjälp hos läkaren. Krya på dig!

 3. För många år sedan skrev jag ofta brev. Hade många brevvänner lite varstans. Numera kommer det få handskrivna brev, Tråkigt på ett sätt men de flesta använder datorn för det är ett enklare sätt att ta kontakt.
  Ha en skön helg!

 4. Skriver fortfarande dagbok men numera bara några korta meningar oftast, lite kul att göra det. Vanliga brev var det länge sedan men mejlbrevväxlar i lite längre mejl med några. Trist att du fortfarande är sjuk, bra att läkare kollar. Krya på dig!

 5. Jag skriver pappersbrev till två vänner i Finland. Inte mitt initiativ men bägge vill hellre använda sig av gammeldags brev och ingen av dem använder dator till så mycket, och det är faktiskt riktigt skoj, Jag brukar köpa en liter laktosfri mjölk för den har lång hållbarhet, det går åt så lite så den räcker ett par veckor! Bregotten är så god, men pga höga kolesterolvärden äter jag numera Becel på mackan, o den smakar absolut ingenting men smörjer brödet i allafall…Krya på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s