Fem en fredag

Vilken tur att även Elisamatilda fortsätter med sina fredagsfrågor, precis som Mia med Helgfrågan.

Vilken är din närmsta nya plan för året? Att yoga mer hemma eftersom min yogastudio har stängt. Nu har jag inrett en liten yogahörna i gästrummet i källaren och det funkar utmärkt. Det är förstås inte samma sak att yoga med en lärare som är online men det är bättre än inget. Jag antog samma 30 dagars yogautmaning som Elisamatilda men jag har också hamnat efter pga att vi är borta ett par dagar nu. Men jag hoppar på ikväll igen när jag kommer hem.


Vad är något du vill göra under 2023? Jag vill börja springa igen. Mitt vänsterben är fortfarande inte i toppform efter ryggoperationen för 1,5 år sedan men nu har jag ett tydligt mål med träning och behandlingar och det känns bra.


Vilka tre ledord har du för 2023? Planering, stressfritt, glädje. Jag vill vara gladare i år och om jag planerar bättre så blir det mindre stress och därmed mer tid att med gott samvete göra sånt jag tycker om att göra och som gör mig glad.


Har julen åkt ner än? Nej, hos oss åker julen ut på Tjugondag Knut så vi har en vecka kvar med gran och ljusstakar. Det är fortfarande så mörkt att ljusstakarna fyller en funktion.


Hur brukar januari kännas för dig? Lång, mörk och slaskig. Jag saknar vintern som den var förr. Men förresten, glädje är ju mitt nya ledord så jag ändrar mig. Januari är den månad då jag blev mamma för första gången och nästa vecka fyller detta fantastiska barn 18 år. Det ska vi fira och det får sätta tonen för månaden (även om jag fortfarande saknar vintern).

13 tankar om “Fem en fredag

  1. jag ska också försöka vara lite gladare i år. 2022 har inte varit jätteroligt. yoga gillar jag mycket, men jag vill gärna vara i grupp. då blir det gjort. härligt att ha en fin dotter som ska firas i januari. det behövs ljuspunkter i den månaden. god fortsättning

    • Nja, jag är inte jätteförtjust i att yoga hemma heller men det finns ingen yoga på vettigt avstånd från där jag bor längre. Vi hade två yogastudios men båda lade ner nu vid årsskiftet. Det öppnar upp en ny under januari så något pass i veckan kommer det att bli där – bra! Håller med om 2022, inget roligt år alls, jag hoppas innerligt att vi båda kan få vara lite gladare i år ❤

  2. Löpning och yoga, bägge mycket hälsosamma aktiviteter. Den bästa motionen är den som blir av, det ska jag försöka tänka på.En bra planering ger automatiskt mindre stress så det är också ett bra tänk. För tillfället har jag nysnö och vintervackert i Dalarna men, det ska bli töväder så den glädjen blir väl kort.

    • Här regnade all snö bort i går… hopplöst grått och trist och dimmigt idag.

      Ja, visst är det sant det du säger om den bästa motionen. Och även den tenderar ju att bli av mer om den planeras in (i alla fall i mitt fall). Löpningen hoppas jag innerligt kan bli verklighet, det är ju ett så enkelt sätt att träna – och en lisa för själen att få vara i skogen en stund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s