Bra saker som händer trots allt

Det är verkligen inte mycket som går på räls just nu, tvärtom. Därför blir jag glad över saker som att jag var och såg Tröstrapporter på Dramaten igår. Det tycks ha varit den sista föreställningen och Alex Schulman var där och mottog publikens stående ovationer ihop med Gustaf Skarsgård. Min dotter sov sig igenom hela föreställningen. Min man sov sig igenom halva och gillade inte den andra halvan där han var vaken. Jag däremot, jag älskade den! Hade det gått fler föreställningar hade jag mer än gärna sett om den.

Jag tyckte om texten, jag tyckte om hur den framfördes och jag är extremt imponerad av hur man kan hålla en 1 h och 20 min lång monolog i huvudet. I en recension stod det att vissa scener hämtats från Schulmans senaste bok Malma station men då jag inte läst den (än) så var det inget som störde mig. Störde mig gjorde däremot alla de i publiken som hostade konstant. Jag har aldrig någonsin hört så många hosta så så mycket som på Dramaten igår kväll. En kvinna i publiken skulle nödvändigtvis öppna en flaska vatten och dricka under föreställningen – och förstås sätter hon i halsen och börjar hosta än mer än de andra, så hon lämnade salongen.

En bra sak som hände idag var att jag fick besked om att jag kommer in på båda de små kurserna jag har sökt till våren. En i Uppsala, på Newmaninstitutet, och en på Malmö universitet. Ingen av kurserna har någonting alls att göra med mitt jobb, det här är bara för mitt eget höga nöjes skull. Jag ska läsa Kyrkans historia I samt Helvetets historia och det ska bli jätteroligt. Malmö är helt på distans men kursen i Uppsala kräver ett par träffar men det ska bara bli roligt, det är ju inte alltför långt att köra upp från Stockholm.

Och hörrni, dessutom är det fredag. Vi skulle ha ätit middag på tu man hand ikväll inne i stan men jag bokade av. Det har varit ett par hektiska veckor så det ska bli skönt att bara koppla av den här fredagskvällen.

Trevlig fredag!

4 tankar om “Bra saker som händer trots allt

    • Man kan absolut tycka olika men det roliga är att det han säger talar emot föreställningen liksom är helt taget ur luften. Så jag tror att kanske sov nästan lika mycket som dottern 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s