Fem en fredag: inflation

Det är fredag eftermiddag och vi har en nästan helt planlös helg framför oss. Jag ser fram emot ett par sovmorgnar och några kvällar i TV-soffan under en filt. Det ska ju bli kallt nu så jag har inga illusioner om att det kommer att vara varmt och härligt här inne men med en yllefilt och en kopp te kommer man ändå långt. Vi ska få en ny kassett i öppna spisen om några veckor och det ska bli väldigt, väldigt bra. Just nu råder eldningsförbud så fram till dess att vi kan elda igen huttrar vi vidare.

  1. Vad har det blivit för mycket av hemma? Om jag får svara i icke-materiella termer säger jag sjukdom. Barnen är hemma titt som tätt, de är förfärligt klena nuförtiden… Annars skulle jag vilja svara skräp. Men i morgon har vi hyrt en skåpbil för att få iväg en massa till återvinningen, det ska bli en befrielse.
  2. Vad skulle du gott kunna göra av med? Skräpet ovan. Vi har också barnvagnar i källaren som vi är klara med sedan väldigt många år. Det känns dock dumt att slänga dem så vi borde skänka bort dem istället men vi kommer oss aldrig för att lägga ut någon om detta. Min man har också en surfingbräda som han aldrig använt under de 25 år vi varit tillsammans men som han absolut inte vill slänga.
  3. Vad har tillkommit i ditt hem som inte passar in? Ingenting tror jag. Vi köper sällan nya saker till hemmet så när vi väl gör det är det rätt genomtänkt.
  4. Vad har du lagt mest pengar på i år? Utöver boende, el, mat etc så är det nog träning. Två gymkort och ett yogamedlemskap. Men nu stänger tyvärr yogastudion där jag bor och jag har sagt upp mitt SATS-kort så där kommer jag spendera mycket mindre under 2023.
  5. Vad har mest ökat i pris som du vanligtvis köper? Mat. Och strumpbyxor. Smör/Bregott närmar sig 70-kronorsstrecket och strumpbyxor fick jag en chock när jag köpte senast.

Fler svar på fredagsfrågorna hittar du hos Elisamatilda.

9 tankar om “Fem en fredag: inflation

  1. köper billigare gymkort före jul, och köper inte Bregott för Valios Gårdsgoda med exakt samma innehåll kostar 20 kr mindre, Coops Smör & Raps har samma innehåll och smak som Bregott, men kostar 20 kr mindre, man får byta märke, jämföra…

  2. Affektionsvärdet i vissa prylar är högt och då får det ju vara det, bara det inte blir för mycket. Sitter själv och snorar just nu, så gamla tanter har också blivit klena, inte bara barnen. Pga kolesterolvärden som inte var så bra har jag fått skippa den goda Bregotten o äter Becel istället, blää

  3. Pingback: Fem en fredag v. 47: Svart fredag - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s