Helgfrågan – kokböcker

Då var det torsdag igen, solen skiner och träden är sagolikt vackra med alla färger. Det blåser lite men det är varmt ute så det gör inget. Jag sitter hemma och jobbar idag så det blir nog en kaffe i trädgården lite senare under dagen. Jag var på yoga i morse och det var som vanligt en bra start på dagen och på lunchen ska jag gå till gymmet och träna med min PT. Nu börjar vi om och kör mer rehab än styrka – nu måste jag bli av med den konstanta värken i ryggen och benet för den påverkar mitt humör mer än lovligt.

En annan väg till välmående är kosten och vi äter mycket mindre pasta än tidigare och själv äter jag också mindre bröd så på det viset har jag minskat mängden gluten jag får i mig. Vi lagar en del mat ur Ulrika Davidssons kokböcker och det är mat som uppskattas av samtliga i familjen (inte konstigt alls för maten är supergod) samtidigt som det ger bra variation på de vanliga standardrätterna här hemma.

En tredje väg är den mentala inställningen och det psykiska välmåendet. Där har jag fortfarande en del att jobba på efter det senaste året men sakta går det framåt tycker jag. Jag har läst Maria Borelius böcker och de innehåller ju både mat och annat och jag tycker att de är inspirerande på flera fronter.

I övrigt så har vi en mängd kokböcker här hemma där vi hämtar enskilda recept också, senast var det Boeuf Bourguignon ur Anthony Bourdains franska kök – sonen betygsatte denna rätt som det bästa han någonsin ätit vilket man får vara nöjd med.

Detta får bli mina svar på Mias helgfråga Bakade ni kanelbullar i tisdags? Jag gjorde det inte men ni kanske har tips om en bra kokbok? Nej, några bullar bakade jag inte men det fanns supergoda att köpa så det blev kvällsfika för hela familjen med te och bulle efter min yoga i tisdags.

5 tankar om “Helgfrågan – kokböcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s