Bokshopping i Helsingfors

Då är vi tillbaka igen från helgens kryssning. Vi har haft jättetrevligt och Helsingfors visade verkligen upp sig från sin vackraste sida och bjöd på en varm och solig lördag. Jag träffade en jobbkompis och fikade och promenerade och min man var på Mannerheim-museet. Sen strålade vi samman på Akademiska bokhandeln och där hade jag lätt kunnat slå ihjäl ett par timmar. Den tiden fanns inte riktigt för vi hade ju en avgångstid att passa men ett par böcker hittade jag som fick följa med hem. Båda rör temat kring en omläsning av Cromwell-sviten nu under hösten för att på mitt eget sätt minnas Mantel.

Mitt livs första Finlandskryssning (på Silja Serenad) kräver också lite utrymme och det här är mina konklusioner:

* Boka restaurang, ät inte buffén (gäller både frukost och middag). Restaurangen var däremot över förväntan bra.

* Ha med öronproppar de lux – hyttväggarna är bara papper, du hör allt ljud från korridoren (vilket gjorde att jag fick två ganska sömnlösa nätter eftersom folk tenderar att prata mycket och länge i dessa utrymmen mitt i natten). I söndags morse kl 05:15 var det också någon stackare som tillbringat natten i någon annan hytt än sig egen som försökte ta sig hem igen men hade glömt nyckeln och knackade på sin dörr i 30 minuter – utan framgång – och smög sedan bort för att antingen njuta av soluppgången eller hitta en soffa att sova i.

* Åk med kompisar, kul att vara ett större sällskap (vi var 13).

* Ta bilen till färjeterminalen om ni kan. Det var billig parkering och extremt skönt att lätt kunna ta sig hem efter ankomst.

Helsingfors gav absolut mersmak (har bara varit där i jobbet tidigare och då bara på kontoret). Vi pratade på att eventuellt ta ytterligare en helg där ganska snart men då flyga dit.

5 tankar om “Bokshopping i Helsingfors

  1. Frukostbuffén ska man äta i den lilla ”lyxigare” buffén som ligger högre upp i båten 🙂 Där är det lugnt och skönt och inget slaskande.

    • Ja, verkligen. Den frukosten ingick i någras hytter medan vi andra antingen drog nitlotten och åt i vanliga buffén alternativt åt när vi kom i land. Jag och min man tillhörde den senare kategorin så vi blev nöjda även om det blev en sen frukost.

      • Man lär sig den hårda vägen. Jag struntar helst i den vanliga buffén och väljer restaurangerna för dom har riktigt bra mat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s