Fem en fredag: ekonomi

Vet ni, i helgen ska vi åka på finlandskryssning! Det har jag aldrig gjort tidigare, i alla fall inte sedan jag var liten och åkte någon gång med mamma och pappa. Jag gillar inte båtar, jag gillar inte hav och jag har en massa förutfattade meningar om dessa kryssningar. Men en kompis som fyller 50 bjuder de närmast sörjande på den här helgen så nu ska jag utmana mig själv. Jag tror faktiskt inte att någon i sällskapet har varit på en finlandsfärja tidigare för alla tog emot inbjudan med skräckblandad förtjusning. Men bara havet håller sig någorlunda stilla så blir det nog en jättebra helg och det ska verligen bli kul att hinna umgås ordentligt och prata med alla i det här lilla sällskapet. Vi ses sällan nuförtiden så det finns en del att komma ikapp med.

Men än så länge sitter jag hemma vid datorn, färjan går i eftermiddag, och jag tänkte svara på Elisamatildas frågor innan jag jobbar vidare.

 1. Vad var det senaste köpet du ångrade? Ett par skor att ha på jobbet. De är lite, lite för stora. Jag anade det redan i affären men tänkte att det nog ändå vore bra med ett par skor som är lite bredare än mina vanliga (pga Mortons i vänsterfoten). Men nja, de känns sisådär nu, jag ska testa att lägga i en sula och se om det blir bättre.
 2. Vad kostar mest i din hushållskassa? Bortsett från lånekostnader, el (galet!) och bil så är det maten. Men nu veckohandlar vi på Mathem och håller oss stenhårt till veckorplaneringen och då blir det otroligt mycket billigare än att handla på ICA här där vi bor.
 3. Vad köper du mer sällan än du borde? Kläder. Men jag har lovat mig själv att börja handla lite nytt då och då, min garderob är för sorglig och jag behöver mer kontinuerlig uppdatering när jag är tillbaka på kontoret igen.
 4. Vad sparar du till? En buffert i allmänhet.
 5. Håller du dig till en budget? Nej.

Då så, då jobbar jag vidare ett tag till innan jag ger mig ut på böljan den blå!

17 tankar om “Fem en fredag: ekonomi

  • Det måste ju verkligen ha varit en mardrömsresa. Fy farao så hemskt. Jag föredrar absolut landbacken men efter första kvällens kunde-inte-somna pga trodde vi skulle gå under och göra barnen föräldralösa så blev det ändå bra. Men jag föredrar flyg/tåg/bil…

 1. Jag har varit på Finlandskryssningar några gånger och både till Åbo och Åland och tycker att det är väldigt trevligt. Och med dagens tema ekonomi måste man ju säga att det är relativt billigt också. Ha det så bra!
  /Ingrid

 2. Det är jätteviktigt med bra skor, så de får gärna kosta lite mer för bättre kvalitet.
  Det gäller att tänka till, lyssnar på nyheterna, mycket handlar om eknomi.
  Trevlig fredag!

  • Ja, skor är både viktigt och roligt. Man kan verkligen ändra stil på kläderna totalt beroende på vad man har på fötterna. Har under många år bara gått i högklackat på jobbet, nu blir det bara till fest pga foten. Lite svårare att hitta snygga låga jobbskor tycker jag.

 3. Finlandsfärja har jag åkt väldigt ofta, kryssning ett antal gånger men mest transport resa för att ta sig till platsen. Skor lägger jag mer pengar på än andra kläder, viktiga för kroppen, ryggen. Hoppas resan blir trevlig!

 4. Jag har opererat Mortons i foten två gånger och känner nu att det är på G i andra foten. Jag har alltid breda skor och har inte haft smalare skor på 30 år. Bäst fungerar mina gjutna innersulor men även sulor med en rejäl pelott!

 5. Men vad skoj med kryssning! Säger hon som kom som ”båtflykting” från Hfors för typ hundra år sedan…Så länge jag bodde i Stockholm åkte jag ofta båten över. Det kan bli blåsigt i helgen, men fartygen är så stabila nuförtiden. När jag var ung fick man sitta och hålla i glaset på restaurangen när det blåste ute. Jag jagar extrapriser på mat, handlar på 3 affärer. Skulle inte funka om jag jobbade, men för en pensionär med billig busskostnad och mycket tid lönar det sig. Trevlig resa, hoppas på att få höra hur du upplevde resan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s