Helgfrågan

Veckans helgfråga hos Mia lyder: Nu kommer en fråga som säkert låter jättedum men jag ställer den ändå; Varför läser du böcker?

Jag tycker inte alls att det här är en dum fråga för jag ställer den till mig själv ibland, men därmed inte sagt att jag får ett jättebra svar. Majoriteten av det jag läser läser jag för ren och skär underhållnings skull. Det är böcker som får mig att koppla bort vardagen och försvinna in i någon annans verklighet för en stund. Ibland läser jag pga intresserad av ett ämne (försvinnande få böcker av detta slag får jag dock erkänna) och ibland läser jag för att jag ”måste”. Men måste-böckerna är relaterade till diverse utmaningar eller bokklubbar och sådana gillar jag ju i grunden så det är väl kanske att räkna som underhållningsläsning det också, även om inte alla böcker i dessa sammanhang roar mig.

En skulle ju också kunna undra varför jag väljer just böcker som underhållning framför t ex TV. Det enkla svaret på denna fråga är att jag aldrig kan hålla mig vaken framför TV:n. Jag älskar att gå och lägga mig på kvällarna så TV-soffan lockar extremt sällan. Om jag ska se på TV med behållning bör det ske dagtid men då jobbar jag ju fem dagar av sju och de där sista två helgdagarna känns inte jätteroligt att lägga just på TV-tittande. Så: böcker it is 🙂

Bokserie som definitivt underhåller!

9 tankar om “Helgfrågan

    • Dessutom ligger jag redan i sängen när jag läser så det är bara att lägga boken åt sidan och sova för natten. Sånt älskar jag. Till skillnad när jag måste vakna i soffan och sen ta mig upp till sovrummet via badrummet och tandborstning 😀

      Men jag håller med dig, böcker är böcker!

    • Innan vi fick barn tittade vi massor på TV men sen hände något och trots att barnen nu är tonåringar allihop så är jag kvällströttare än någonsin. Jag inleder alltid mitt tv-tittande sittandes men inom ett par minuter har jag hamnat i liggande ställning i soffan och ett par minuter till efter det så sover jag i nio fall av tio. Sen har jag dessutom en man som alltid ska bläddra igenom en miljon streamingtjänster innan han hittar något som han vill se och redan där jag har tappat intresset (om vi inte på förhand bestämt vad vi vill se).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s