Fem en fredag: Att göra

Idag inledde jag dagen med en promenad med hunden. Solen skiner inte men det är helt stilla och havet ligger som en spegel så det var en ren njutning att promenera genom villaområdet ner till vattnet och se hur träden börjar skifta i färg och trädgårdarna rustas för vintern. Det är väl två saker som vi har på vår att göra-lista; att bära in trädgårdsmöbler och plocka fallfrukt. Det blir väldigt lite äpplen i år och endast tre (!) plommon så det är inget att ta hand om direkt.

Vilka titlar har du på din att läsa-lista? Åh, det är många. Men några av de kommande är de här:

 • Ordinary Monsters
 • Den underjordiska solen
 • Stjärnfall
 • The Last Unicorn

Vilka är höjdpunkterna på helgens att göra-lista? Vi ska på 50-årsfest på lördag! En av mina två bästa vänner fyller år nästa helg men har festen den här helgen. (Och den andra av dessa två vänner fyller i morgon och har sin fest nästa helg så nu blir det party på party!). En fest kanske inte kan vara en punkt på en att göra-lista kom jag just på… men då får inköp av strumpor till festen bli höjdpunkten, det har ju med något roligt att göra.

Vad bockade du senast av? Nya träningskläder till min yngsta. Hon har beklagat sig länge över bristen på dylika plagg och i veckan lyckades vi få till ett besök på Stadium så nu är hon kittad på den fronten.

Vad är något du inte kommer hinna med innan veckans slut? Jobbmässigt är jag i fas. Hemma finns det ju en miljon saker som bör göras men som inte kommer att bli gjorda den här veckan (heller).

Vad är något ofärdigt du inte jobbat med på minst ett år? Valfritt hemmaprojekt egentligen men vi kan väl ta lagning av eldstad som ett konkret exempel. Men inför hot om indragen el till vintern ska vi försöka hinna fixa det där nu.

Fler svar på frågorna hittar du hos Elisamatilda.

18 tankar om “Fem en fredag: Att göra

  • Ja, den verkar vara slut överallt 😦 Men likväl, har vi en fungerande öppen spis så har vi en massa ärvd fulved (från förra husägaren) som går att elda med. Inget man myseldar med men bakom luckor så spelar det ingen roll om det skvätter en massa.

 1. Ja nu lönar det sig att försöka ro iland projekt som sänker elkostnaden. Jag betalar all inklusive-hyra, för första gången i mitt liv, och är mycket tacksam över det. Många spännande böcker du har att läsa, men du lär inte hinna med så mycket läsning mellan festerna! Trevlig helg

  • Stjärnfall är Louise Boije af Gennäs uppföljare till Stjärnor utan svindel. Den ÄLSKADE jag när jag läste den, den passade liksom in i mitt eget liv med uppbrott vid den tiden. Det ska bli mycket spännande att läsa den här nya.

  • Brist på surdegar beror inte på att jag är speciellt effektiv utan bara på att jag precis börjat en ny tjänst och därmed inte hunnit dra på mig några dylika :). De kommer nog tillbaka så småningom är jag rädd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s