Helgfrågan – serier och fristående böcker

Det är så himla mycket serier nu, speciellt deckare men också andra böcker. Kan du rekommendera en bra bok som inte är en serie, skriv gärna om vad du tycker om alla dessa serier.

Jag har också tänkt på frågan som Mia ställer den här veckan för det ÄR mycket serier (iaf i min läsning). 28 av 73 lästa böcker i år är delar av någon serie när jag räknar efter. Men jag ser det inte som ett problem, jag älskar bra serier.

Tre tips på bra fristående böcker är:

  • Gatan av Ann Petry
  • Natten. Sömnen. Döden. Och stjärnorna. av Joyce Carol Oates
  • Detaljerna av Ia Genberg

5 tankar om “Helgfrågan – serier och fristående böcker

  1. Ja bra serier är toppen! Vilk lösa de tre fristående du nämner, första ligger i en av mina läshögar. Den andra är tjock men då du lovordar den så mycket så har jag tänkt ljudboken, och tredje ja den satte jag upp på sommarläsningen men har den kvar….😉

    • Genbergs bok var en sådan där som verkligen tog mig med storm och jag älskade den från första sidan. Oates är i sitt esse i den här så den flyter på utan problem, jag lovar :). Gatan tog mig ett tag att komma in i och det var inte texten utan innehållet som var bra (om du fattar vad jag menar, inte samma sug som i vissa riktigt bra böcker men ämnet får en att stanna i boken).

      • Det låter som att jag har intressanta böcker att ta mig an framöver. Förstår hur du menar med Gatan. Oates har jag läst något av för evigheter sen, minns dock inte vad, ljudboken med 30 timmar och 30 minuter får bli ett projekt som får ta sin tid 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s