Fem en fredag: Minne

Då blev det fredag igen, en dag som bjuder på sol här hemma. Jag tog precis en kaffe i trädgården och det var mycket skönt och innan kaffepausen bokade jag två jobbresor. Det är så många år sedan jag reste i jobbet att även resor till Köpenhamn och Vilnius känns oerhört exotiska. Med övernattning dessutom! Jag misstänker att jag kommer att vara helt slut efteråt av alla intryck, jag blir trött bara av att vara på kontoret två dagar i rad nuförtiden (tänk hur livet har förändrats de här senaste åren, förr reste jag varje vecka och var på kontoret varje dag och det var helt naturligt). I övrigt blir det en ganska lugn dag idag. Yoga på lunchen och efter jobbet ska jag ta vaccinationsspruta #4. Lika bra att ha det gjort.

Veckans fredagsfrågor handlar om minnen. Jag har tänkt mycket på mamma den här veckan. Igår lämnade jag in hennes förlovningsring till en guldsmed för att få förslag på hur man kan göra om den till ett halssmycke. Det skulle kännas bra att ha henne med sig på något sätt.

 1. När var sista sommarkvällen? I lördags, sista lördagen i augusti. På söndagen var det sedan mycket kallare och regn. Nu skiner solen igen men luften är högre och klarare så det känns att vi har bytt årstid.
 2. Vad minns du av din barndoms somrar? Sol, bad, häng med kusiner, lek med kompisar, tältsemestrar, pappa som grillar, mamma som solar. Allt i ett lyckligt skimmer.
 3. Hittar du tillbaka dit du sällan varit? Verkligen inte. Jag hittar sällan ens tillbaka till ställen där jag varit ofta. Lokalsinne är inte min starka sida.
 4. Vad är något du ofta har i huvudet? Elpriserna. Herregud, jag fasar för vintern.
 5. Hur kommer du ihåg vad du ska göra? Listor i telefonen eller i jobbets anteckningsblock. Det inte som inte är nedskrivet försvinner väldigt snabbt ur minnet och blir inte gjort.

16 tankar om “Fem en fredag: Minne

 1. En del gemensamt har vi i våra svar 🙂 Listor för att minnas. Barndomens somrar i lyckligt skimmer, nåt att vara tacksam för, alla minns ju inte med glädje sånt som hänt förr.
  Elpriserna tänkte jag inte alls på… bor i våningshus, påverkas väl – men marginellt?
  Roligt att läsa andras svar 🙂

  • Gläds åt din boendesituation i dessa mörka eltider… 😉

   Jag tänkte på det när jag skrev inlägget, vilken tur jag har haft som har sådana sommarminnen från barndomen. Jag hoppas innerligt att mina egna barn kommer att tänka tillbaka på sina sommarlov med en bra känsla i magen också.

 2. Barndoms somrar, det var alltid fint väder, känns det som.
  Elpriset verkar påverka de allra flesta människors tankar nu. Hoppas verkligen inte det blir som befarat, det lär bli många som hamnar i ekonomisk knipa.
  Trevlig helg!

  • Ja, jag minns heller inte att det regnade. Utom när vi var på tältsemester, då regnade det alltid som jag minns det… Pappa hade alltid osedvanlig otur med vädret när han var ledig, tur att det inte gått i arv.

 3. Sommarkvällarna får inte vara slut! Jag vill inte! Elpriser, krig och val är väl det som finns i huvudet, men som åtminstone jag försöker förtränga. Röstningen är redan avklarad för min del, men valresultatet får vi vänta på ett tag till! Ha en fin helg!

  • Jag röstade i fredags, skönt att ha det gjort känner jag.

   Mmmm, jag hade också gärna haft fler sommarkvällar men här verkar det nog som om de är över för i år. Men det är rätt mysigt när man är ute med hunden på kvällen och känner doften av alla brasor som tänts i husen nu när det mörknar och bli svalare. Det har sin charm det också.

  • Jag är hopplös på att hitta. GPS:en är en av mina bästa vänner nuförtiden.

   Japp, det blir mycket eldande i vinter men räcker tyvärr inte till för hela huset. Eller så får vi flytta in i vardagsrummet hela familjen 🙂

 4. Det måste komma lite fler varma dagar +10 är för kallt för tidigt. Fint med ringen. Så vaccination fyra? Kom kallelse i appen? Inte fått något där än. Vet inte om jag ska vänta in nya uppgraderade…elpriser behöver jag inte tänka på men bor ju i lägenhet, priset är och blir högre men inte alls som för husägare.

  • Min man såg något om vaccinationen och då gick jag in i appen och kollade. Jag har inte fått någon info på annat håll. Med de släppte på i torsdags för 65+ tydligen och för resten av oss i fredags, i alla fall här i Stockholm. Det kan väl skilja mellan regionerna antar jag.

   • Ja det verkar vara lite olika, även inom en och samma region. Kollega som är yngre än mig, kunde boka i appen men jag kan inte det än. Kanske har med flera saker att göra, som när en tog tredje. Nåväl får väl avvakta och se vad som händer.

 5. Gissa om jag är glad över att ha en hyra som inkluderar allt, värme, vatten, el, men jag funderar på hur hyresvärden blir drabbad…
  Dina jobbresor låter nästan exotiska i mina öron, har aldrig varit i Vilnius, Köpenhamn bara ett par gånger. Men jag tror också att du kommer att känna av en viss trötthet, du är helt enkelt inte van att vara i farten. Lycka till och trevlig helg

  • Ja, det ska du vara riktigt glad över :D. Här blir det en tuff vinter misstänker jag, vi räknar på kopiösa elräkninar under vintern och det är verkligen inte något jag ser fram emot.

 6. Pingback: Fem en fredag v. 36: Röd tråd - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s