Hösten, en tid för förändring?

För mig är hösten mer av en nystart än vad nyår är. Det hänger väl kvar sedan skoltiden och det är rätt logiskt. Efter en lång sommarsemester är i alla fall jag mer utvilad och redo för förändringar än vad jag är efter några dagar ledigt efter jul när pausen knappt känts av.

Elisamatildas frågor spinner vidare på hösttemat:

 1. Vad är din nästa önskan för hösten? Att alla i familjen får må bra och trivas i skolor och på jobb. Det är dags nu.
 2. Vad har du fått tillräckligt av gällande sommaren? Ingenting. Jag hade gärna haft kvar värmen i någon månad till men det är inte så det svenska väderåret funkar. Jag är helt nöjd med allt i sommar men jag kan inte påstå att jag fått tillräckligt av varken sol, värme eller semester – kan man någonsin få det?
 3. Vad är något avklarat inför hösten? Haha, första förkylningen. Min äldsta är snart 18 men blir fortfarande genomförkyld vid varje skolstart. Varje år. Varje termin. Det var jobbigt när hon var liten för då var vi tvugna att vabba och det är jobbigt nu för hon missar skoldagar. Men man får väl se det som ett pikant och unikt personlighetsdrag.
 4. Vad är något som är på gång? Ett omtag på mitt träningsupplägg. Nu ska jag bara lyssna på kroppen och inte på förespråkare för respektive träningsform som jag ägnar mig åt eller på sjukgymnaster och jag ska trappa upp långsamt. Fem veckor utan träning och därmed helt utan smärta i ryggen fick mig att inse att jag gjort något fel. Jag har lagt om kosten sedan ett par veckor tillbaka och hoppas på att detta plus långsam upptrappning av träningen kan få det smärtfria tillståndet att stanna. Tro mig, jag längtar efter supersvettinga spinningpass och utmattande styreträning men nu börjar jag med yoga. Jag har efter två veckor med bara mjuk yoga ingen smärta alls och det är underbart. Nästa vecka ska jag lägga på något ytterligare men försiktigt.
 5. Vad blir en förändring i höst? Jobbyte. Den 1 september är det dags för en ny roll i en ny del av organisationen. Det ska bli SÅ skönt. Jag är hjärtinnerligt less på att drunka i SAFe- och Jira-administration… som är en extrem overhead admin på mitt företag och det är verkligen inte det jag går igång på kan jag meddela. (Ramverk resp system för att stöjda agil systemutveckling för er som är lyckligt ovetande.)

Jag känner mig redo för ett byte av årstid nu. Det enda smolket i bägaren är att jag behöver en ny höstgarderob och är det något jag geniunt avskyr så är det att shoppa men det är ju tre år sedan jag behövde höstkläder att jobba i senast så nu finns ingen återvändo. Men jag ska bita ihop, agera vuxen och bara se till att lösa det.

Från Pixabay

14 tankar om “Hösten, en tid för förändring?

  • Jag hoppas verkligen att det här kan bli en bra höst både ur hälso- och jobbperspektiv. Det behöver inte bli tipptopp allting men i alla fall ok. Bara det vore en fantastisk förbättring.

 1. Det låter väldigt spännande med ett nytt jobb. Är lite bekant med Jira som en av våra kunder använder och jag förstår om du inte tycker det är särskilt upphetsande. Din plan för hälsa och träning låter väldigt vettig. Jag har kommit igång med träning under sommaren men behöver göra något åt min kosthållning. Vi får se hur det går men jag ska ta det lugnt och inte göra för stora förändringar snabbt.

  • Ja, det är ju det. Så det är så segt att inte kunna träna som vanligt utan välja mellan träning och smärtfrihet. Dessutom, om jag inte tränar alls lär jag väl förr eller senare få ont på andra ställen…

 2. Härligt med nya arbetsuppgifter, och ännu bättre att du är smärtfri! Och tar lärdom av det! Jag har testa medicinsk yoga men det passade inte min rastlösa själ. Lycka till med höstgarderoben!

  • Medicinsk yoga kollade jag upp och jag kan förstå att det kan vara klurigt om man inte är den stillsamma typen 😊. Men det som är bra med yoga är att det finns en uppsjö av varianter om man vill prova sig fram till något som passar. Eller så skippar man yogan och hittar något annat 😉

   • Absolut är det så. Grejen är ju detta med avslappning, blir jag uppmanad att andas lugnt och djupt så hyperventilerar jag! Ha en fin vecka, tycker det är skönt med lite svalare väder

 3. Pingback: Fem en fredag v. 35: Minne - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s