Fem en fredag: Sommar 2022

Idag hade jag bara möten på förmiddagen och det har varit för varmt för att tänka så nu har jag checkat ut från jobbet för den här veckan. Första jobbveckan är därmed avklarad och jag klarade den med bravur om jag får säga det själv. Inga sammanbrott, ingen jobbångest – skönt. Jag hittade först inte datorn när jag skulle börja jobba i tisdags men till slut dök den upp under en hög böcker. Ett sant tecken på hur jag prioriterat mina aktiviteter den här semestern.

Fredagsfrågorna hos Elisamatilda handlar om just sommaren, ett synnerligen lämpligt tema.

  1. Vilken upptäckt har du gjort i sommar? Stockholms slott. Jag har bott i Stockholm sedan 1995 men jag har aldrig tidigare varit inne på slottet. Det ska definitivt göras om och då helst med en guidad tur för att få lite mer kött på benen.
  2. Vilket är ditt för i år hittills skönaste sommarminne? Alla kvällar i Florida. Värmen. Fukten. Solnedgångarna. Ledigheten.
  3. Vilken är favoritsysslan på sommaren? Att äta långa långa frukostar på altanen. Mycket annat kan man göra även till vardags men just de där utomhusfrukostarna är unika för semestern.
  4. Hur spenderade du sommaren i år? Några dagar i torpet, sen en del tid hemma. Vi hade kompisar som kom upp från Lund under fyra dagar och det var supermysigt. Sen konfirmerades Sonen och direkt därefter åkte vi till Florida i två veckor. Perfekt sommar.
  5. Hur kliver du in i hösten? Jag är inte mentalt där ännu om jag ska vara ärlig. Hela den här veckan har jag jobbat i shorts och t-shirt i skuggan på altanen så det känns rätt mycket som semester fortfarande. Jag tror att min höst börjar 1 september. Då börjar jag en ny tjänst på jobbet och kommer att vara lite mer på kontoret. Det blir en bra brytpunkt från sommarliv till hösttänk.
Bild från Pixabay

6 tankar om “Fem en fredag: Sommar 2022

  1. Vad skönt att ha första veckan avklarad, utan sammanbrott. 🙂 Få se hur det går för mig, misstänker att det kan bli något där 😀 Lät som ni hade det skönt i Florida men fuktigt och varmt förstår jag. Spännande med nya tjänsten!

  2. Låter klokt att lägga undan datorn under semestern. Hade velat läsa mer men det blir inte av av olika anledningar. Jag hade höstkänsla ett tag men det varma vädret har gjort att sommarkänslan är total.

  3. Pingback: Fem en fredag v. 34: Förändring - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s