En lång lista!

Idag läste jag ut Döda lejon av Mick Herron, del två i serien om Slough House-agenterna. Efter att ha uppskattat första delen som både bok och TV-serie måste jag säga att bok nummer två var ännu bättre och jag ser fram emot nästa säsong på TV i höst.

Jag trodde att det här var en ny serie (kollade aldrig utgivningsår) så jag måste säga att jag blev otroligt glad över att upptäcka att de här två böckerna bara är början på en hel lång serie. Det tycks bara vara de två första som är översatta ännu men det spelar ju ingen roll så jag klickade hem nästa två delar direkt.

Gillar man lite lättläst spion-/underrättelselitteratur är det här en perfekt läsning. Vissa karaktärer är väl tillspetsade men det funkar ändå. Och har ni inte sett serien så gör det, Gary Oldman i huvudrollen som Jackson Lamb är lysande.

5 tankar om “En lång lista!

  1. Den här serien blir jag mer och mer nyfiken på. Upptäckte att ljudböcker finns på engelska och svenska på Nextory så lagt till första på engelska, Sean Barrett som läser Michael Robotham serien om O`Loughlin läser första boken, sedan verkar det bli en annan ett par delar. Magnus Roosmann läser översatta så få se om jag gillar så växlar jag kanske. Kollat in trailern med tv-serien och den känns bekant, vet inte om det är en nymake eller? Blev sugen på att se den också fast jag inte brukar göra både och så ofta…får i så fall ta abonnemang på Apple TV.

    • Jag har inte ens tänkt på att kolla upp ljudboken, men Roosmann är bra tycker jag. Nåja, nu har jag börjat läsa böckerna så jag fortsätter nog med det formatet. Jag har av någon anledning svårt att byta format mitt i en serie.

      • Kan bli sådär. Jag brukar växla i format ibland. Roosmann är en av mina favorituppläsare, gillar också Sean Barrett så kanske blir på engelska men får se…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s