Halvårssammanställning

Då är juli här och jag kan se tillbaka på ett av de bättre läshalvåren någonsin, i alla fall kvantitativt. Jag läste 50 böcker under de första sex månaderna vilket jag tror är någon slags rekord och det ska bli spännande att se om jag kan komma upp i 100 totalt i år, det har jag inte lyckats med tidigare. Men jag tänker inte ta till drastiska åtgärder som att prioritera bort tegelstenar till förmån för kortare romaner bara för att få upp antalet titlar, det ska bara bli intressant att se hur det slutar.

De bästa böckerna under första halvåret av 2022 är

 • Eufori av Ellen Cullhed
 • Sista satsen av Robert Seethaler
 • Jag kan ha fel av Björn Natthiko Lindblad
 • Detaljerna av Ia Grenberg
 • Natten. Sömnen. Döden. Och stjärnorna. av Joyce Carol Oates

Natthiko Lindblads bok är sommarens bokklubbsbok så den siktar jag på att läsa om inför träffen i augusti. Detaljerna vill jag också läsa om vi tillfälle, jag tror att den kan bli ännu bättre vid en omläsning.

Jag läste inne hos Bokdamen att hon snart går i mål med sin utmaning att läsa mer på engelska samtidigt som jag själv aldrig läst så få engelska böcker någonsin som hittills i år. Det kan bero på att jag nästan uteslutande jobbar på detta språk och då är det skönt att lyssna och läsa på svenska. Eller så är det helt enkelt bara så att det är svenska titlar som dyker upp i år, det behöver inte vara svårare än så.

Det är intressant att ett halvår så fyllt av dåliga saker i privatlivet, ett jobb som gått på halvfart och ett eget mående som knappast varit på topp pga av ovanstående ändå kan ge så mycket ur ett läsperspektiv. Jag har läst och jag har tränat och det ser jag ändå som ett tecken på att jag avsatt både tid och energi åt mig själv också mitt uppe i allt det andra.

8 tankar om “Halvårssammanställning

 1. Så härligt med läsningen! Kan tänka mig att det kan bidra till att du läst mer på svenska då du uteslutande jobbar på engelska, sedan kan det nog vara titlar och annat som påverkar. Och skönt att du lagt och lägger tid och energi på dig själv!

  • I höst kommer jag att jobba mycket mer med svenskar (ska bli väldigt skönt av många orsaker) och det ska bli spännande att se hur det påverkar lässpråket.
   Ja, det har nog varit räddningen den här våren – tidiga kvällar med läsning och rätt mycket träning. Annars hade jag nog blivit knäpp på riktigt…

   • Spännande med jobbet och se hur det påverkar lässpråket, märkte själv när jag läste väldigt lite (nästan ingen) skönlitteratur på engelska under lång tid att det gav effekt för mig. Och ändå är engelskan runt en överallt och jag läste facklitteratur på engelska.

    Och du, skönt att böcker finns! Och träning; jag tränade mycket för länge sedan och det var min räddning då, numera är jag soffpotatis av rang av 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s