Fem en fredag: konsekvenser

Då går nästa sista arbetsveckan innan semestern mot sitt slut. Nästa vecka hade jag vikt helt och hållet åt småfix samt planering inför hösten. Det är alltid skönt att få några dagar till sådant jobb när de flesta andra har gått på ledighet och både mailen och teamschatten är ganska tysta. Men så föll det sig så att jag igår tackade ja till en ny tjänst (internt, och nu känns det som om jag äntligen kommer att hamna rätt i organisationen igen). Det här innebär förstås att en höstplanering av mitt nuvarande jobb blir helt överflödig vilket i sin tur för med sig att nästa vecka blir väldigt tom. Jag har svårt att tänka mig en bättre nedvarvningsvecka inför semester, ibland står verkligen stjärnorna rätt.

Frågorna hos Elisamatilda handlar idag om konsekvenser av olika saker. Storvinsten är ju ytterst teoretisk men resten av frågorna är mer verklighetsförankrade.

Vad skulle hända om du försov dig? Tja, i värsta fall skulle jag missa ett morgonmöte men då jag extremt sällan missar möten utan att meddela mig så tror jag att jag skulle vara förlåten om det hände någon gång. Min äldsta skulle komma upp och iväg av sig själv men mina två små skulle komma för sent till skolan. Om inte min man skulle vakna förstås men han går sällan upp innan mig, han är verkligen ingen morgonmänniska. Men i slutändan tror jag att min äldsta dotter skulle inse att något var på tok med övriga familjens morgonrutin och därmed gå runt och väcka oss.

Vad skulle du göra om du vinner storvinsten? Pratar vi ”bara” en 10 miljoner skulle jag renovera det som är kvar att fixa på huset och sedan mest njuta av att ha tillgång till likvida medel för resor och sådant. Pratar vi däremot om en riktig storvinst, typ 100 miljoner, skulle jag sluta jobba och bara njuta av livet (resor, skaffa semesterboende, träning, läsning, kanske plugga lite och leva helt ostressat).

Vad gör du om du missar bussen? Väntar in nästa och andas lite. Jag har slutat stressa på det sättet.

Om du skulle låsa dig ute, vem skulle släppa in dig? Tja, samtliga familjemedlemmar har ju nycklar men under de här senaste åren då någon alltid har varit hemma har vi samtliga lagt oss till med vanan att gå hemifrån utan att ha nycklar med oss. Så när jag tänker efter är det nog bara en tidsfråga innan någon blir utelåst. Men vänta, det hände faktiskt i vintras och då tillbringade mina två yngsta en timme i lekstugan tittandes på film på telefonen.

Vad skulle hända om du fick strömavbrott? Ett kortare är väl inga problem men vid ett längre blir det ju trixigare. Vi har batterier, ficklampor, ljus, gasolkök etc men sådant hoppas vi ju innerligt att vi slipper använda under någon längre tid.

16 tankar om “Fem en fredag: konsekvenser

 1. Så spännande med en ny tjänst även om det är inom samma organisation. Skönt med lugnt sista veckan innan semestern, hoppas på det själv för mina sista två veckor.

  • Ja, det var en osedvanligt bra tajming och en extremt kort process. Så nu har jag gått helt in i semesterläge mentalt även om jag ju måste stänga några saker nästa vecka.

 2. Vad kul med ny tjänst! Och kunna varva ner innan semestern är bland det bästa. Brukar ofta samla ihop sig med grejer som ska avslutas har jag märkt, men innan min första semesterperiod var det liiiite lugnare än vad det kan vara eller så hade jag varit effektiv vilket nog är en sanning med modifikation 😀

 3. Storvinst för mig var nog max 10 miljoner, så anspråkslös är jag…ler! Men gärna en bamsevinst, nej jag vet inte, då skulle jag bli desperat för att jag inte vet vad jag ska göra med dem. Då skulle även placeringar och välgörenhet komma in i bilden, o man var tvungen att skaffa en rådgivare. Tänk om man får en dålig dylik? Nä, jag nöjer mig med 10 mille, tack

 4. Grattis till nya tjänsten alltid kul när man går vidare till något man vill. Och perfekt inför semestern, stjärnorna stod verkligen rätt! 100 millar hade ju varit grymt, investera och leva på räntan och sen renovera klart huset hade jag börjat med. Sen hade vi fått se vad som behövdes och framför allt vad som ”villhövdes”… 😉 Ha en fin helg!

  • Tack! Ja, det känns otroligt roligt det här.

   Detta med hus alltså, hade jag förstått exakt hur mycket pengar det slukar hade jag nog propsat på lägenhet istället. Men, men nu bor vi i ett finansiellt slukhål så det är bara att gilla läget. 🫣

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s