Midsommarfrågor

Det är midsommaraftons morgon och jag har precis ätit frukost och läst tidningen i solen i trädgården. Det är bara jag som är vaken i familjen än så länge och det är alltid en lyx med ensamfrukost tycker jag. Elisamatilda lade ut fredagsfrågorna med temat midsommar så jag passar på att svara på dem medan lugnet fortfarande råder här hemma.

 1. Hur spenderar du midsommar i år? Med samma vänner som vanligt. Jag tror att vi har firat ihop i runt 20 år nu och det är en synnerligen trevlig tradition.
 2. Vad kommer finnas på ditt lunchbord? Sill och potatis samt köttbullar och prinskorv till barnen som ännu inte äter sill. Knäckebröd och öl. Och snaps till den som vill ha. (Samma snapsflaska från år till år, den tar aldrig slut = ganska modest intag i sällskapet.)
 3. Kommer du dansa runt en midsommarstång? Nej. Kanske går vi dock och tittar på midsommarfirandet där vi är.
 4. Har du någon midsommartradition? Se ovan. Och efter lunchen dricker vi kaffe och när vi går över till sen eftermiddag blir det bubbel och vi avslutar därefter dagen med grillmiddag. Sen åker vi hem, från villaförorten norr om stan till vår egen söder om stan. Kan inte bli enklare och trevligare.
 5. Vad gör du denna midsommar du inte gjorde förra året? Firar utan min äldsta dotter. Hon och den jämnåriga äldsta dottern i den andra familjen firar på Gotland. Där firade vi midsommar ihop när tjejerna var små – och nu är de där själva (om än ihop med vuxet sällskap i form av mostern till den andra tjejen i deras hus där nere). Så i år blir vi bara fyra vuxna och fyra barn. Så få har vi inte varit sedan året innan våra yngsta kom. Dessutom jobbar min väninna på dagen idag så vi blir bara tre vuxna över lunchen.

Nu ska jag gå in och hämta mig en kopp kaffe och inta det i skuggan medan jag läser senaste boken om allas vår favoritarkeolog Ruth. Det är redan brännande hett i solen. Med andra ord blir det en midsommar utan dunjacka med i packningen, DET är inte helt vanligt.

Årets första smultron!

11 tankar om “Midsommarfrågor

 1. Vad trevligt att läsa att din ena dotter firar på Gotland, jag är också här. Vi kommer fira med att åka ner till Hoburgsgubben och bada på Tofta. Härlig start på dagen att få äta frukost i lugn och ro innan alla vaknar. Måste säga att din midsommartradition låter väldigt trevlig.

 2. trevligt med sådana traditioner. vi har också en evighetsflaska snaps år från år. det är gott till sillen. här är det också mycket varmt, men det blåser så det känns inte så mycket. ha en fortsatt fin midsommarhelg!

 3. Så mysigt att ha haft samma tradition så länge! Helt otroligt! Jag har typ inga traditioner what so ever. Jo att vi inte har några. haha! Vi hittar på nya sätt att fira allt möjligt från år till år. 🙂
  Hoppas du haft en fin helg!

 4. Pingback: Fem en fredag v. 26: Konsekvens - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s