Bokmärken eller hundöron? Eller hur ska jag bota mitt osunda bokinflödesbeteende?

Jag tänkte skriva ett inlägg som svar på Helgfrågan hos Mia; Hur är det med dig, använder du bokmärken eller gör du hundöron? men det känns inte som den mest trängade frågan i mitt bokliv just nu. Svaret på helgfrågan är i alla fall att ja, jag gör hundöron i mina egna pocketböcker men använder bokmärken för inbundna böcker samt lånade böcker.

Den andra frågan i rubriken är mer kritisk. Jag har beställt mer böcker på bibblan än jag kommer ihåg (selektiv minnesförlust?) så nu plingar det till i mobilen titt som tätt med meddelanden om att jag kan hämta mina reservationer, och jag klickade idag hem tre nya böcker. Det jag verkligen, verkligen borde koncentrera mig på att tillföra i mitt liv är i stället sommarkläder, något jag lider akut brist på (bokstavligt talat, inte bara att ”jag har ingenting att ha på mig”). Jag måste ta tag i mina prioriteringar, de kan inte längre bara basera sig på lustfyllda utsvävningar bland bokhyllorna utan jag måste bita i det sura äpplet och masa mig in i en provhytt också.

I morgon är det fredag och skolavslutning för alla mina barn. Jag fuskjobbar lite och är med på en avslutning på morgonen och sen firar vi tillsammans på eftermiddagen. Det blir ett bra avslut på veckan.

För övrigt räknar jag ner dagarna till semestern. Det är nu 18,5 arbetsdagar kvar. Det bör jag överleva.

12 tankar om “Bokmärken eller hundöron? Eller hur ska jag bota mitt osunda bokinflödesbeteende?

    • Nej, jag skulle aldrig vika hundöron i en bok som inte är min. Men i egna pocketböcker gör det mig absolut ingenting. Och ärligt talat så är det knappt att vecken syns när man plattar ut dem igen.

  1. Det kan ju vara synd att beställa fler böcker på biblioteket än man hinner läsa. Det kan ju finnas fler som vill läsa dem. Hoppas du hittar några fina sommarplagg!

  2. inga hundöron i någon bok whatsoever. och det där med biblioteksböckerna. en kan ju inte hjälpa att alla tycks komma på en gång. först kommer det ing ocksåenting en lång stund och sedan kommer det massor på en gång. klart att en måste få köpa böcker

  3. Jo, sådär kan det bli. Reservationerna kan komma i klump, sånt får man ta i beräkning och hålla igen lite med biblioteksköandet. 🙂

  4. Jag viker alltid hundöron i mina pocketböcker. Anledningen är att jag alltid har med mig den läsaktuella boken i handväskan (man vet ju aldrig när man år lite extra lästid) och där ramlar alltid bokmärkena ur…..
    KRAM/Susie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s