Sommarläsning 2022

I morgon är det den 1 juni och min årliga sommarläsning tar därmed vid. Jag letade upp sommarläsningslistan från 2021 och insåg att flertalet av böckerna på listan fortfarande är olästa. Inte för att det spelar någon som helst roll men det är alltid lite intressant hur lusten ändras på kort tid. I sommar har jag ingen ”borde-läsa”-bok alls på listan, det här årets lista är helt och hållet helt opretentiös. Om böckerna sedan blir lästa eller inte är en helt annan fråga.

Something to hide, Elizabeth George – den är säkert ohemult lång och jag blir säkert lite besviken men jag kan inte låta bli att läsa allt i den här serien

The cutting season, M W Craven – jag gillar tidigare böcker i serien så jag har höga förväntningar på den här även om det ”bara” är en kort historia på 144 sidor.

The locked room, Elly Griffiths – att inte läsa senaste boken om Ruth är otänkbart.

Where the drowned girls go, Seanan McGuire – jag är så glad att den här briljanta serien fortsätter!

Foster, Claire Keegan – eftersom jag tror att jag har hittat en ny favoritförfattare efter att ha läst Det tredje ljuset och Små ting som dessa så köpte jag köpte första bästa titel av henne i bokhandeln.

Hela livet, Anders Rosengren – för att få lite nya vinklar på livet och måendet.

Mordet i prästgården, Agatha Christie – det är så länge sedan jag läste något av henne och jag älskar det här nya omslaget.

Den som dödade helvetets änglar, Jan Guillou – jag slukade serien om Hamilton på den tiden då det begav sig så det är smått omöjligt att inte läsa den här (enligt samma logik som den kring George ovan).

Döda lejon, Mick Herron – första boken var bra och tv-serien likaså så det finns inget som talar emot den här andra boken i serien.

Sarek, Ulf Kvensler – för att vi bodde grannar inne i stan tidigare.

Sju av nio böcker ingår på ett eller annat sätt i en serie vilket inte alls var något jag tänkte på när jag skrev listan. Men det bådar gott, då vet jag att de borde vara läsvärda. Jag har ju också min pågående TBR-hög (och en strid ström av böcker från bibblan) att förhålla mig till men det är ett separat spår. Det här är njutningsböcker, införskaffade just för att läsas i sommar.

Sommaren är lång, det finns bara möjligheter!

3 tankar om “Sommarläsning 2022

 1. Ja du har ju också Elizabeth George på din lista, jag har påbörjat ljudboken, lär ta lite tid med 24 timmar ljudbok…men men lite ska jag väl ha att göra, inte så väldans långt till min första semester;)

  Craven serien har jag tänkt fortsätta med men det blir kanske inte under sommaren.

  Seanan Mcguire har jag inte läst något av men blir nyfiken, får kolla upp. 😉

  Foster har jag i stort sett bara hört hyllningar om, vågar jag läsa?

  Mick Herron har jag inte läst och känner inte till tv-serien. Är det fantasy?

  Sarek har jag sett nämnas lite överallt, spännande att ni bott grannar. Du får rapportera vad du tyckte. 🙂

  • Herrons böcker handlar om MI5-agenter som hamnat lite i onåd, så långt från fantasy du kan komma 😊. Bra underhållning och serien som bygger på första boken är jättebra med Gary Oldman i en av huvudrollerna.

   Foster är tyvärr slut hos förlaget så den får jag vänta med lite (finns ej på vårt bibliotek). Men någon gång ska jag läsa den.

   • Ok ja det låter ju långt från fantasy…..😉Får kolla upp lite mer, ringer lite i huvudet när du nämner Gary Oldman men kan bero på annat 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s