Läser man ljudböcker?

Den här helgen har varit den bästa på länge! Nu återstår en dag av den och idag får nog lite tråkgöra stå på dagordningen, typ att lite snabbt städa av huset. Sen är det ju Mors dag också, det ska bli spännande att se om/hur jag blir uppvaktad. Jag har extremt låga förväntningar efter år av erfarenhet om man säger så… Innan jag går vidare med dagen svarar jag på Mias Helgfråga: Läser man när man lyssnar på ljudböcker?

Nja, det skulle jag inte vilja säga. Man lyssnar på en uppläsning medan man läser en text. Men i båda fallen tar man ju till sig en text som någon har skrivit ner. För mig funkar båda formaten men jag tycker att det är två helt olika upplevelser. Vissa böcker kommer mycket bättre till sin rätt i ljudformat medan jag tycker att böcker med ett vacker/intensivt/speciellt språk aldrig kan nå ända fram på annat sätt än via klassiskt textformat.

11 tankar om “Läser man ljudböcker?

 1. Nja, jag klarar inte av ljudböcker. Det är lättare att tankarna vandrar iväg.
  Mors dag, mitt fyra åriga barnbarn ringde nyss och sa Grattis på din mors dag!
  Sonen med familj var här i torsdags, så de gratulerade då. Helt ärligt tror jag det stannar vid detta. De andra tänker nog inte på det. Man är ju van😉

  • Det tog ett tag innan jag lärde mig lyssna också. Men nu funkar det superbra för mig men jag har full förståelse för det där med att tankarna far iväg. Jag skulle aldrig klara av att bara sitta rakt upp och ner och lyssna, jag lyssnar när jag kör bil och när jag pendlar till och från jobbet.

 2. Jag gillar ju både böcker och ljudböcker. Tycker nog att jag läser när jag lyssnar, det är ju en slags högläsning och bra att det finns olika sätt att läsa på 🙂 hoppas du får en trevlig mors dag med firande.

  • Visst är det högläsning men jag säger ändå aldrig att jag har läst en ljudbok utan att jag lyssnat på den (det är ju inte jag som högläser). Olika upplevelse, samma innehåll 😊

   • Hm, jag säger nog både att jag läst och lyssnat när jag tänker efter (förvirrande?) kanske för att jag tycker att jag gör både och… 😉 Intressant med frågor och svar som får en att tänka…:)

  • Ja, verkligen. Många av de böckerna jag lyssnar på är jag alldeles säker på att jag knappt skulle ha läst ut, av diverse olika anledningar, om jag läst dem i pappersform men tack vare att jag lyssnar så kan jag njuta av andra aspekter och vips kan det bli en favorit.

 3. Man läser väl inte när man lyssnar? Om man inte har boken och läser samtidigt vill säga. 😉

  Hoppas du blev lite uppvaktad men kom också ihåg att Mors Dag är en kommersiell grej från början till slut. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s