Fem en fredag: om

Det är precis på håret att jag hinner besvara Elisamatildas fredagsfrågor innan vi går över på lördagen. Det har varit en intensiv eftermiddag och kväll men nu äntligen har jag kommit i säng!

 1. Om du kunde se en film igen för första gången, vilken skulle det vara? Sagan om ringen-filmerna. De tog andan ur mig första gången jag såg dem.
 2. Om du kunde begå ett brott och inte åka fast, vad skulle du göra? Råna en bank, elektroniskt. Men jag skulle ha sådan ångest över att ändå bli upptäckt och åka fast att det aldrig skulle vara värt det.
 3. Om du skulle vara expert i ett ämne, vilket skulle det vara? Medeltida lyrik? Eller något annat ganska ovanligt så man slapp folk som försökte hävda sig i alla lägen…
 4. Om du kunde skriva en toppsäljande bok, vad skulle du skriva om? Jag har aldrig ens funderat på det. Men något om hur man ändå överlever i livets bergochdalbana.
 5. Om du kunde lägga till en sak i din dagliga rutin, vad skulle det vara? En längre kvällspromenad med hunden. Men jag är ju så hemskt kvällstrött medan min man glatt kan vara uppe halva nätterna så det faller sig naturligt att han tar lejonparten av kvällspromenaderna (och av de andra också förresten).
Men ikväll blev det en promenad. Maken är inkallad på övning så nu blir liksom alla promenader mina.

16 tankar om “Fem en fredag: om

 1. Tror också att det hade blivit svårt att leva efter att man gjort något rejält olagligt. Det hade nog varit det enda man hade gått och grubblat över.

  • Tack! Ja, vi fick en helt oväntad promenad medan sonen spelade padel med sitt fotbollslag i fredags kväll. Och om man nu ska agera skjuts en fredagskväll är det ju bra att man belönas med vackra omgivningar 🙂

 2. Ja slippa hävdande vore skönt, ditt ämne låter intressant. Bilden är jättefin underbar promenadmiljö. Sagan om ringen lyckades jag inte ta mig igenom i bokform men ja du vet ju hur det är med mig och den genren 😉

  • Vet du, jag läste aldrig första boken. Jag försökte flera gånger men kom aldrig längre än de första 50-100 sidorna. Sen såg jag första filmen och då gick det helt plötsligt att läsa bok två och tre. Men bara en gång. Filmerna har jag däremot sett ett antal gånger.

 3. Jag hade valt Stekta Gröna tomater. Äääääälskar den filmen och har sett den alldeles för många gånger. Minns hur den tog tag i mig första gången…

  Önskar dig en fortsatt trevlig helg!

  • Ja den ja! Den var fantastisk första gången jag såg den. Jag kan tänka mig att den håller forfarande, den ska jag nog se om vid tillfälle (om den går att hitta någonstans).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s