Helgfrågan: familjens bokintresse

Veckans helgfråga hos Mia är något vi diskuterar rätt mycket hemma just nu; Har övriga i din familj bokintresse? När jag var i mina barns ålder, 13-17 år, läste jag kopiöst mycket och enligt uppgift gjorde min man också det. Båda mina tjejer har haft riktiga bokslukarperioder men sonen har bara läst Harry Potter med inlevelse. Å andra sidan har han, precis som sin mor, läst serien flera gånger men han har inte lyckats hitta något annat som han gillar. Äldsta läser ibland och lyssnar ibland medan yngsta läser mycket fantasy fanfiction på telefonen. Kvaliteten på det kan jag inte uttala mig om men jag tänker att all läsning ändå är bra.

Min man har tagit sig i kragen och börjar läsa lite mer nu på senare tid, dels för att han har saknat det och dels för att försöka vara lite av en förebild för sonen på detta område.

Samtliga barn efterfrågar nu ett läsbingo till sommaren efter hösten succé med monetära belöningar. Och som den bokälskande moder jag är är jag villig att göra det mesta, inklusive betala, för att de ska läsa mer än de gör så visst blir det ett bingo i år igen.

12 tankar om “Helgfrågan: familjens bokintresse

  1. Jag läste jätte mycket som barn. Sen tycker jag det är svårare som vuxen att få tid i läsningen bland alla måsten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s