Fem en fredag: favoriter

Fredag är igen, veckans favoritdag alla kategorier, och det är dags för fredagsfrågorna hos Elisamatilda.

 1. Vilken radiokanal väljer du mest att lyssna på? I bilen lyssnar jag på diverse skvalkanaler men hemma lyssnar jag på P4 på lördagsmorgnarna (det gjorde alltid pappa när jag var liten) innan resten av familjen vaknat och på söndagsmorgnarna är det P1 som gäller.
 2. Vilken är din just nu favoritplats? Sängen, alltid sängen. Att sova är min favoritsysselsättning. Om man tänker mer geografiskt så är det i fjällen jag mår allra bäst, sommar som vinter.
 3. Vad tittar du helst på, på tv? Någon serie. Men vi tittar så sällan på TV att det tar år för oss att ta oss igenom en serie om det är mer än en säsong.
 4. Vilken doft gör dig alltid glad? Nytvättade lakan som fått torka ute, sommarregn och sommarvarm tallskog.
 5. Vilken bok kan du läsa om och om igen? Faunen av Anna-Karin Palm och Harry Potter-böckerna har jag läst väldigt många gånger. Mantels Cromwell-serie har jag endast läst två gånger hittills men det är bara en tidsfråga innan det är dags igen. Alla böcker passar inte att läsa om men de där riktigt bra, de kan man läsa om och om igen för man hittar alltid nya saker i dem.

14 tankar om “Fem en fredag: favoriter

 1. så härligt med fjällen. har varit där en sommar och det var jättefint. om jag kunde sova skulle jag nog ha det som favoritsysselsättning också. nytvättade lakan och sommarregn är jättefint. nyslaget hö också. Faunen har jag i hyllan men har inte läst! trevlig helg!

  • Hoppas du fick en trevlig Valborg. Vi åkte ut till torpet så inte en brasa i sikte. Vi såg dock en annan människa på hundens kvällspromenad. Inte direkt överbefolkat här i krokarna 😄

 2. Det är knepigt det där med böcker och omläsning. Jag läser aldrig om böcker, vill ju hinna med en massa olästa böcker. Samtidigt förstår jag dig, när du säger att man hittar nya saker vid omläsning. Så jag kanske får ompröva mitt beslut…så småningom…när jag läst några hundra andra böcker…Trevlig Valborgshelg

  • Jag tycker det är underbart att ”återse” alla karaktärer och miljöer i de där böckerna som jag läser om flera gånger. Och just de pärlorna är så gott som alltid bättre än de nya böckerna jag läser så det är aldrig bortkastad tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s