Fem en fredag: Påsk

Oj, vad vi har sovit gott inatt. Vi somnade med brasan sprakandes bakom luckorna och även om den är utbrunnen nu så är hela murstocken fortfarande varm och skön.

Det är dags att dra igång denna långfredag även om de två (dotter och hund) i sängen bredvid inte alls verkar dela den uppfattningen. De sover djupt fortfarande. Så de får sova liiiite till medan jag svarar på fredagsfrågorna hos Elisamatilda.

 1. Vad vill du helst ha i ett påskägg? Godis, mängder av godis!
 2. Hur skiljer sig ditt påskbord från julbord? Ingen skinka eller revbenspjäll och färre sillsorter. I övrigt är det nog mest färgen på duk och servetter som skiljer sig åt.
 3. Är det någon skillnad på musten? Jag tycker att påskmusten är sötare men om det är sant eller om det är exakt samma dryck vet jag faktiskt inte. Och det spelar heller ingen roll för jag tycker det är perfekt dryck till denna mat (är ingen ölälskare).
 4. Tar du fram något pynt? Nej, det är dåligt med påskpynt här hemma.
 5. Hur kommer du fördriva långfredagen? Jag och hunden ska strax gå ut och kissa (är i torpet så både hund och människor måste lämna stugvärmen för att kissa). Sen långfrukost och efter det ett besök hos mamma på hennes korttidsboende ihop med pappa. Det blir nog ganska jobbigt. I eftermiddag kommer sedan maken och de två äldsta barnen också ut till torpet och då myser vi, äter middag och spelar Yatzy. Samt laddar upp för ett tidigt utplacerande av äggen på lördag morgon.
Från Pixabay

12 tankar om “Fem en fredag: Påsk

 1. Föreslog för dottern att hon skulle få leta efter sitt påskägg i trädgården i år. Det var ingen bra idé det tyckte hon. Tror inte det är någon skillnad mer än att de bytt etiketterna. Huruvida det stämmer låter jag vara osagt. 🙂

 2. jag sov också ovanligt länge idag. men det är så murrigt ute att det inte var riktigt ljust på morgonen. låter som ett trivsamt påskfirande. hoppas att du får mängder av godis i ditt påskägg

 3. Jag är till skillnad från dig en riktig ölälskare men jag har smakat både julmust och påskmust. Tror det är samma dryck med olika etikett.
  Vilket ljuvligt svar ”jag och hunden ska snart gå ut och kissa…”. Tråkigt när föräldrar, nära anhöriga hamnar på vårdboende eller korttidsboende men säkert viktigt att besöka dem.
  Ha en skön påsk!

 4. Jag hoppas Långfredagen varit bra hittills. Förstår om besöket hos din mamma på kortis kan ha varit jobbigt och hoppas att det ändå gick bra. Det låter som en härlig dag i övrigt och jag hoppas allt blivit bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s