1 april

Första april, sol och snö i en salig blandning. Precis som det ska vara antar jag men oavsett väder är det fredag och dags för Elisamatildas fredagsfrågor.

 1. Är du lättlurad? Det beror på sammanhang men ja, det är jag nog.
 2. Att lura, eller bli lurad? Båda två är kul, så länge det är snälla lur.
 3. Vad ser du fram emot med april? April bjuder på en uppsjö av roliga saker. Ikväll 50-årsfest, i morgon återträff med grundskolekompisar, nästa helg middagsdate med min man, sen påskhelg och helgen efter påsk är det en till 50-årsfest. Sen får jag nog vila hela maj.
 4. Odlar du till sommaren? Ja, i sommar ska jag odla lite. Det blev ju inget av med sådant förra sommaren pga min ryggoperation men det tänkte jag ta igen i år. Men jag håller det på en rimlig nivå. Typ gurkor och kryddväxter – och kanske tomater.
 5. Är du beredd på aprilväder? Beredd eller inte, det pågår utanför fönstret i detta nu. Ömsom snö, ömsom sol. Det kommer definitivt att dröja innan jag hänger undan vinterjackan.
Bild från Pixabay

Orsakullans dagliga fråga handlar ju helt logiskt också om första april så jag svarar på den i samma inlägg.

 1. April, april din dumma sill… Vem lurade du senast?

Ingen hittills idag, sist var på sportlovet. Eller egentligen var det ett faktiskt ett uns allvar och sanning i det hela också – så kanske mer ett hot än ett lur. Det gällde i alla fall att vi tänkte låta sonen gå på ett matteläger en vecka i sommar för att bättra på sina mattekunskaper.

21 tankar om “1 april

 1. Man kan ju verkligen inte göra något åt vädret, det blir vad det blir =) Och det är lika bra att inse det, så slipper man irritation och sånt =) Ha en fin helg!

   • Kul att festen var lyckad! Återträffar brukar kunna vara speciella, varit på en för länge sen. Kändes som flera visade upp en front som inte riktigt stämde…

  • Ja, det ser lovande ut på rolighetsfronten och det är bra för jag behöver uppväga det här med en mamma som är dålig och en pappa som försöker hantera allting kring henne.

 2. Vilken festmånad du har gått in i! Du kommer nog att få rutin på att festa och fira! Middagsdaten med maken föll jag speciellt för, ni avlägger tiden långt i förväg? Kul! En gång i månaden eller oftare? Det är flera som skulle behöva egentid i trevlig atmosfär med sin partner. Hade jag också behövt, vem vet, kanske hade man undvikit någon separation då…
  Min dotter och dotterdotter fyller år i april med bara fem dagars mellanrum men ingen av dem fyller jämnt så det blir inget märkvärdigt firande. Ha en glad och kul aprilmånad!

  • Tack! Just den här middagsdaten har varit planerad länge för det tog flera månader att få bord på restaurangen. Vi har inga schemalagda dater, som t ex en gång i månaden, det är mest när det dyker upp något nytt ställe som vi vill prova (och när vi firar års-, förlovnings- och bröllopsdagar). Vi har lika mysigt ihop när vi är alla fem samlade så egentligen har vi inte så mycket behov av tid på tu man hand. Men visst är det mysigt ❤

 3. Pingback: Fem en fredag v. 14: Verb - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s