Fem en fredag: segt

Temat för Elisamatildas frågor den här dagen är ”segt” vilket faktiskt just nu är raka motsatsen till hur livet ter sig. Det som är segt är att det är svårt att se ljuset i tunneln men hastigheten i själva tunneln är det inte fel på – och någon gång måste vi ju komma ut på andra sidan.

 1. Vad går långsamt i ditt liv? Absolut ingenting. Allt går i en rasande takt, faktiskt för fort för att jag ska hinna med.
 2. När är du som mest avslappnad? Avslappnad? Det var evigheter sedan jag kände att jag faktiskt kunde slappa av. Jag önskar att jag en dag igen ska kunna känna mig helt lugn och tillfreds. Men inte nu.
 3. Vad har du slarvat med på sistone? Givet livet så tänker jag inte döma varken bristen på träning eller all eventuellt onyttig mat. Det är en svacka och svackor flackar ut på sikt.
 4. Vad har varit tjatigast den här veckan? Det har varit väldigt lite tjat får jag säga. Min son har börjat ställa väckarklockan och sen går han och väcker sin lillasyster (som vi alltid måste bråka med för att få upp). Han ger henne hennes morgonrock och sen går han och kissar och hon går ner och sätter på tevatten åt dem båda. En timme innan de måste gå är båda ätna och påklädda och all stress är som bortblåst. Jag och min man häpnar och njuter.
 5. Har du någon surdeg att ta tag i? Vi har den här veckan bokat semesterresa till sommaren, vi har beställt en ny kyl och frys (den i köket gick sönder förra veckan), vi har bytt en bräda på altanen som varit trasig i flera år och vi har lagt om bolånen så vi har verkligen gjort oss av med surdegar. När jag skriver vi menar jag egentligen min man men jag vill ju gärna vara lite delaktig i de här framgångarna så därför blir det ”vi”. (Och både det där med resan och brädan var på mitt initiativ även om utförandet sköttes av någon annan.)

10 tankar om “Fem en fredag: segt

 1. Livet kan verkligen gå förskräckligt snabbt men jag har märkt att om jag tar mig tid att ta det lugnt så går även tiden lite långsammare. 🙂
  Det kan handla om mikrostunder. T ex när jag åker tuben. Blundar, andas och stänger ute allt.
  Och när jag kallbadar förstås. 🙂
  Jag tar mig också tid att yoga och meditera en liten stund varje morgon. Låter kanske präktigt men det är det inte! Keep it simple är mitt måtto!

  Punkt 4 var ju helt klart häftig! Hur hände det?

 2. Men sidu, det tar sig! Vilka duktiga barn du har, sen kanske det har krävt en del för att komma dit, men väl värt besväret. Kul att ha en resa att se fram emot, och i övrigt verkar det mesta flyta på, i flygande fläng

 3. Härligt med en semesterresa, man behöver något att se fram emot när man har det kämpigt. Jag hoppas att du får det lättare snart! Kul att sonen tar ett sånt ansvar =)

 4. Pingback: Fem en fredag v. 13: April - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s