Fem en fredag: skräp

FREDAG! Märkligt, det är en lika stor händelse varje vecka. Jag stänger ner datorn för helgen nu men passar på att svara på fredagsfrågorna lite snabbt först.

  1. Var finns mest skräp hemma hos dig? I källaren. Vi är sämst på att 1) rensa och 2) åka till återvinningen… Här skiljer jag mig från resten av min egen familj (alltså föräldrar och syskon). De ÄLSKAR att rensa och åka till återvinningen. Men den genen hoppade tydligen över mig. Och jag har gift mig med en likasinnad så det är bara att gilla skräpläget.
  2. Hur många mejl finns i din inkorg? Antal olästa mail är just nu 0. Jag hatar att ha en massa olästa mail så efter semestrar och så så markerar jag bara allting som läst och sen börjar jag om och räknar kallt med att om det var något viktigt så hör folk av sig igen. I perioder har jag också skickat alla cc-mail till en egen låda som jag helt ignorerat. Det gäller att hitta sin egen strategi för att överleva i mailvärlden.
  3. Vad är det äldsta som ligger i din frys? Sannolikt äppelmos från 2012…
  4. Vad har du sparat som är trasigt? Inget som jag kan komma på. Därmed inte sagt att jag slängt det – än. Det kan ju ligga i källaren och vänta på sin tur att forslas iväg.
  5. Vilket rum tar längst tid att städa? Min yngsta dotters rum, som också är det största rummet av barnrummen. Hon har prylar precis överallt och vägrar att plocka undan. Efter att ha lagt x antal timmar och storstädat hennes rum några gånger har vi gett upp och stänger numera bara dörren. Hon lider bevisligen inte av dammallergi i alla fall. Vi konstaterar bara att städgenen tyvärr hoppat över även henne.
Kvinna, Flicka, Svart, Skräp
Från Pixabay

5 tankar om “Fem en fredag: skräp

  1. När ”rensargenen” kommer fram är jag brutal. Då åker allt som inte använts det senaste halvåret bort. (Vi har det så bra att vi har ett stort återvinningsrum på gården vilket förenklar betydligt…) Min man ”drabbas” aldrig av den genen så det brukar bli lite diskussioner…

  2. Jag tror hälften av alla svarat att de har gammalt äppelmos i frysen! Helt obegripligt för mig som aldrig skulle äta dylikt! Beror nog på att jag inte är uppvuxen med varken lingonsylt eller äppelmos som alla andra verkar vara. Jag tyckte jag rensade massor när jag flyttade i somras, men nog sjutton finns det hur mycket som helst…som jag borde kastat innan! Min dotter var som din när hon växte upp, jag orkade inte tjata hål i öronen på henne. Idag är hon 46 år och pedant. Så vänta du bara…
    Trevlig helg

  3. äppelmos har många sparat. så även jag. men vi har nyligen städat ut i frysen så där är riktigt fint. värre är det med vissa andra utrymmen i huset. dottern hade det förskräckligt omkring sig. dotterdottern har det förskräckligt omkring sig och vägrar städa. men det går över

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s