Fem en fredag: vardagsliv

Det handlar om vardagen hos Elisamatilda idag och det passar ju väldigt bra. Jag har flera gånger den här veckan beklagat mig över att det bara är en lång radda av vardagar just nu med ytterst få saker att se fram emot. Men, och det är ett stort men, det är fredag och jag inledde dagen med yoga på yogastudion här ute och jag avslutar dagen med ett spinningpass på SATS. Sen ska jag duscha, ta på mig mjuka kläder, laga en pasta och krypa i säng tidigt med min bok. Alla barnen är i skolan idag, mina två äldsta efter att ha varit hemma sjuka i fyra dagar så jag antar att i alla fall de två kommer att vara extra trötta.

 • Vilken aktivitet utför du varje dag? Det finns ju massor av saker som jag gör dagligen men något jag njuter av varje dag är att gå och lägga mig. Jag ryser lite av lycka varje gång jag kryper ner i sängen, det är dagens höjdpunkt. Med detta menar jag inte att jag inte har det bra på dagarna men det är något visst med att lägga sig, kanske läsa lite och sedan somna gott. Jag älskar att sova.
 • Vad gör du enbart på helgen? Låter bli att ställa klockan, i alla fall på lördagar. Det är min sovmorgonsdag och det är underbart.
 • Har du, eller har du inte magneter på kylskåpet? Jodå, massor. Vi har sedan barnen var små köpt magneter när vi är någonstans och gör något kul. Det kan vara från en semester i ett annat land eller vid ett besök på Skansen, det spelar mindre roll, det viktiga är själva minnet.
 • Vad för något går mest på automatik i din vardag? Morgonrutinerna. Jag vet inte hur jag ska mäkta med att bryta dessa nu om jag ska tillbaka till kontoret. Å andra sidan så tror jag att jag fortsätter nöja mig med 1-2 dagar i veckan och då blir det inte någon skillnad från idag.
 • Vad kallar du spontanitet en vanlig tisdag? Att vi lämnar vår egen villaförort och hittar på något inne i stan. Det är vi dåliga på inser jag när jag skriver det här, det får bli ett mål för året – att hitta på saker utan att ha planerat först, även mitt i veckan.
Fredag, WordPress, Typografi, Ord
Bild från Pixabay

15 tankar om “Fem en fredag: vardagsliv

 1. Åh, jag håller helt med dig! Det är underbart att gå och lägga sig och jag älskar också att sova. Det är så mysigt att släcka ljuset och krypa ner under täcket.

 2. Sova är bland det bästa som finns, men när det blir dålig nattsömn not so fun vilket tyvärr händer mig lite för ofta. Men en vilar ju iaf litegrann då också försöker jag tänka…

 3. Jag har förtjänat min sovmorgon varje dag, men så sitter jag också uppe och kuckulurar halva nätterna, gärna till klockan 02. Att du somnar gott säger nästan sig självt efter dina fysiska aktiviteter! Det blir en omställning när man ska tillbaka till fysiska arbetsplatsen, min dotter kommer också att nöja sig med ett par dagar i veckan. Trevlig helg

 4. Det här med att spara minnen genom små magneter är verkligen en bra idé, räcker med att se den så minns man.
  Att vara dålig på det spontana en dag i veckan, kanske har vi blivit lite sämre på det under pandemin, eller mer medveten om det?
  Ha en fin helg

 5. Mina kylskåpsmagneter är också minnen, tycker det är kul att ha dem framme och tänka tillbaka. Är annars lite allergisk mot souvenirer som bara ”står framme”. Ingen väckarklocka på lördagar är guld!

  • Visst är det kul med magneterna! Nej, prydnadssouvenirer är det ont om här hemma också. Det stora undantaget är en prydnadstallrik med ett foto på mig och min man. En souvenir från vår bröllopsresa som bara var så kitschig att vi var tvungna att köpa den och den har stått framme sedan dess. 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s