Fem en fredag: Målbild

Fredag igen. Målet för resten av dagen är att duscha (tränade på lunchen), ta ett glas vin, äta tidig middag och sen sova. Äldsta dottern skulle ha varit på fest i Bromma (andra ändan av stan härifrån) ikväll och jag hade lovat att hämta i natt. Nu har värdinnans syster testat positivt så festen blev precis inställd. Jättesynd för alla inblandande – utom för den här chauffören som helt plötsligt både får dricka vin och sova en hel natt.

Elisamatilda frågar om målbilder den här veckan och det är inte min starkaste sida men jag ger frågorna ett försök.

 1. Vad gick du i mål med senast? Projekt byta tjänst. Nu har jag varit en vecka på nya och det kan bli bra. Jättebra folk men luddigt. Men det är väl som det ska vara så här i början när man både ska bygga upp något nytt och ta över en del gammalt.
 2. Vad blir du inte klar med? Tvättstugan. Det tar aldrig slut och ingen annan i familjen verkar lida av det vilket gör att jag lider för alla andra också.
 3. Hur skulle du vilja göra om hemma? Dränera huset och sedan göra om nere i källaren. Renovera vinden (sovrum + arbetsrum + walk in closet). Men allt detta kostar ju en förmögenhet så igår livade jag upp i huset med nya blommor istället. Ibland räcker små saker långt. Nästa ekonomiskt överkomliga (?) projekt är nya gardiner i matsal och vardagsrum.
 4. Vad siktar du på i helgen? Att gå på Fotografiska och få lite ny energi och inspiration i tillvaron. Jag måste börja fylla på med att göra roliga saker.
 5. Vad är något du vill göra i år? Byta jobb. Jag vet, jag har precis bytt tjänst men det var en fråga om överlevnad. Under året vill jag lämna bolaget jag är på.

22 tankar om “Fem en fredag: Målbild

 1. oj, det varimponerande! byta jobb igen! Fotografiska är så fint. och så länge sedan det gick att åka till Stockholm. en behöver tanka kultur och röra sig bland andra människor snart. det känns tydligt. jag har högar av dukar som jag borde åtgärda i tvättrummet i källaren. de stör endast mig

 2. Jag hoppas du går i mål med att byta jobb, trots att du nyss bytt. Det är inte roligt om man inte trivs på jobbet av olika anledningar, vi spenderar trots allt väldigt mycket tid med att jobba. Jag ska också börja kolla på nya gardiner, behöver ljusa gardiner till sommaren.

 3. Du får allt skicka övriga i familjen till tvättstugan så de får lära sig att tvätten inte blir ren av sig själv. (Hoppas inte din nuvarande arbetsgivare ser ditt svar på sista frågan.)

 4. Så du är kvar på samma bolag? Förstår att du vill byta om det är så. Att inte trivas på jobbet som en är så mycket på är ingen höjdare (varit med om det, som tur tvärtom nu!) Hoppas det löser sig på bästa sätt!

  • Ja. Kvar på samma. Var bara tvungen att byta miljö för den organisation som jag tillhörde stod för så mycket som jag inte kunde stå bakom. Nu landar jag lite i mig själv, tänker till kring vad jag egentligen vill göra och så får vi se vad som händer.

 5. Du har mycket i pipelinen! Hoppas det mesta går i lås, i alla fall gardinbytet, ler! Jag handlade retrogardiner på facebook som finns att hämta imorgon. En del retro är ju svindyrt, men även nya gardiner kostar en bra slant nu. Har man ett helt hus då har man väl oftast projekt och det är väl en del av tjusningen. Tjusningen med min lya är att få till alla funktioner på 46 kvadrat. Och det går det också!

 6. Hoppas att du kan få det där jobbet som du verkligen vill ha. Ja om du har bytt jobb men ändå vill byta så gissar jag att du söker något som ger dig mer tillfredställelse o glädje.
  Fotografiska, det var längesedan, men det är ju så med det mesta sista 2 åren…

 7. Pingback: Fem en fredag v. 4: Hälsostatus II - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s