Helgfrågan – bokutmaningar

I dag undrar Mia, via Helgfrågan; Har du någon bokutmaning för 2022? Ja, visst har jag det. Den årsbundna utmaningen är Kaosutmaningen som i års styrs upp av Scylla och min egen lilla utmaning inom den är att försöka kryssa av alla 40 punkterna då jag aldrig tidigare lyckats med det. Mest osäker är jag på den där man ska läsa på ett annat språk än engelska eller svenska. Men jag får hitta någon novell på norska eller danska. En väldigt kort sådan.

I övrigt så försöker jag läsa några klassiker, jag har som mål att läsa fem stycken under 2022.

Jag har också en icke tidsbunden utmaning att läsa augustprisvinnare. Jag klarar av en bok i taget då och då och det funkar för mig. En del bra, en del bottennapp men det breddar läsningen lite.

Edit: Jag lägger till en sak, jag ska se till att faktiskt blogga mer om de böcker jag läser. Det är ju kul att reflektera lite extra kring det jag läst. Sen blir det säkert inlägg med kortrecensioner också men det räcker bra det med.

4 tankar om “Helgfrågan – bokutmaningar

  1. Att skriva kortrecensioner låter inte alls dumt, särskilt inte när man kan baka samman flera böcker i ett tema. Jag ska kika på dina kortkorta. Ja, att skriva frekventa bokinlägg är en utmaning i sig och samtidigt är det förstås väldigt roligt att dela med sig av det man läst. Lycka till med det här årets bokutmaningar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s