Farväl 2021

2021, du var ett av mina topp 5 värsta år någonsin och jag tackar för att jag överlevde dig men nu känner jag att vi har fått nog av varandra och att vi ska gå skilda vägar.

Läsningen har gått rätt bra. 90 lästa böcker i skrivande stund varav 3 fick betyget 6/6. Två av dem fick till och med betyget 6+. De två var Samlade verk av Lydia Sandgren och The Starless Sea av Erin Morgenstern. Den som ”bara” fick en helt vanlig sexa var Vild iris av Louise Glück. De två första är inte otippade som vinnare hos mig men att en bok som Vild iris skulle gripa mig så starkt var oväntat.

Två serier som räddat mig under sen vår och tidig sommar var True Blood (bokform) och The Vampire Diaries (ljudbok). Vampyrer i lättsam form var definitivt vad jag behövde när min rygg spökade och jag inte kunde göra annat än ligga. På ett emotionellt sätt är de värda högsta betyg men jag tar mitt förnuft till fånga här och nöjer mig med att se dem som guldkorn.

Av de 90 böckerna var 19 ljudböcker. Ett imponerande antal givet att jag under normala år så gott som enbart lyssnar när jag pendlar (vilket jag ju förstås gjort ytterst begränsat i år). Så att lyssna i andra miljöer än på tåg har funkat och det är jag glad för.

Vis av erfarenheten höll jag mig undan från en uppsjö av utmaningar men jag är en trogen följare av Kaosmaningen som i år hölls ihop av Mitt bokintresse. Jag har läst 24 av de 40 punkterna. Lite färre än vanligt men jag klarade riktmärket på 20 böcker.

Träningen i år var lysande fram till 17 maj när mitt diskbråck slog till. Sen blev jag ju opererad och bra från det men lusten till träning var som bortblåst. Jag vet inte när jag sist tränade så lite som den här hösten. Jag har däremot yogat mer än vanligt och det är välgörande för både kropp och själ så den träningsformen tänker jag hålla i till våren också.

Till sist, det som dragit ner mig i år och som påverkat både hälsa, träning, familj och läsning – jobbet. Men nu byter jag tjänst i januari och det här jullovet ägnar jag åt att absolut inte tänka på jobbet utan bara njuta av nuet.

Med det sagt, nu stänger jag det här hemska året och det enda jag vill minnas av det är några riktigt sköna semestrar, resten förpassas till historien. Välkommen 2022, måtte du vara snällare än din föregångare!

GOTT NYTT ÅR!

Bild från Pixabay

5 tankar om “Farväl 2021

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s