Läsutmaningar 2022

Jag har surfat runt en del och spanat in vad andra bokbloggare planerar för sin läsning under nästa år. Vissa skippar utmaningarna helt och andra planerar på en nivå som gör mig lätt stressad bara att läsa om det. Även om jag själv absolut skulle kunna tänka mig att planera min läsning utifrån ett stort antal utmaningar (för det är ju så kul med just planeringen och listorna!) så har historien visat att det inte funkar. Men att gå in i ett nytt läsår utan en enda utmaning är inget roligt så mitt utmaningsupplägg bli så här:

Kaosutmaningen – en utmaning som jag gjort i många år nu och som hittills har klarats av medelst vanlig blandad läsning. I skrivande stund är det inte klart vem som håller i den här utmaningen 2022 men jag har förstått att någon har en lista klar, redo för publicering. (Edit: Scyllas hylla står för utmaningen 2022!)

5 klassiker – 2022 ska bli året då jag tar mig vidare in i Prousts värld. Bok 1 är läst sedan länge, nu tar jag mig an bok 2. I övrigt är målsättningen ytterligare fyra stycken klassiker och kanske blir det dessa några av dessa: Frankensteins monster, Utvandrarna, Mumin, Lagerlöf, Shakespeare, 1984, Svindlande höjder.

Jag nöjer mig med dessa två. Jag tror att det blir lagom för min del.

I morgon är det nyårsafton och jag ska nu påbörja fixet inför den middag vi ska ha här hemma. Vi blir 14 personer och jag tänker tillbringa så lite tid i köket som möjligt i morgon kväll vilket kräver väl genomförda förberedelser idag.

Gott slut!

9 tankar om “Läsutmaningar 2022

  1. Kaosutmaningen är rolig, skönt att inte behöva anstränga sig utan bara läsa som en vill. Fast i år klarar jag nog inte den, men tänker att det är kanske positivt att det inte vill sig med kaos tillvaron för en gångs skull 😀 Gott slut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s