Boktorka

Juli var en kanonmånad ur ett bokperspektiv. Sen dess har jag bara läst ett par böcker som är så där bra att jag ser fram emot läggdags för att jag då ska få fortsätta läsa. Ljudböckerna är bättre, dem ser jag fram emot hela tiden och plötsligt njuter jag lite av pendlingen till jobbet. Jag har bland annat lyssnat på Nesser och nu på den senaste i silverörnsserien. En blandning av bra böcker och lysande underhållning på ljudbokssidan med andra ord.

De fysiska böckerna är det då alltså sämre ställt med. Jag har flera på gång, jag har läst många under hösten som på sin höjd kan räknas som ok. Böcker som försvinner ur minnet så fort jag läst klart sista sidan. Jag skulle vilja läsa någon bra deckare men jag vet med mig att jag har oerhört svårt att hitta deckare som jag tycker om vilket gör att det inte riktigt lockar att gå på bokjakt inom den genren.

Kanske ska jag gå tillbaka till Cromwell, Harry Potter och en blandad kompott av King? Böcker som inte gör mig besviken. Funderar på nästa bokklubbsbok men det är Tills alla dör, den där om Rinkebykinflikten, men den vill jag verkligen inte läsa (och kommer med all sannolikhet att lämna oläst även framgent trots att den är till bokklubben).

Nåja, ikväll fortsätter jag med The Sin Eater av Megan Campisi. Ingen höjdarbok men tillräckligt bra en kväll som denna när jag inte orkar gå ner för att leta upp en eventuell omläsningsbok. I-landsproblem de luxe…

9 tankar om “Boktorka

  • Den är säkert nyttig att läsa men jag är inte alls upplagd för den typ av böcker just nu. Men vem vet, kanske blir det ändå av pga bokklubbsbok. Det är ju bra mycket roligare att kunna vara med i diskussionen 😊

 1. Tills alla dör är nog väldigt stark att läsa, tänkt lyssna någon gång men det måste vara vid rätt tillfälle. Blir förmodligen att läsa lite i taget, tror inte en orkar mer. Diamant Salihu är väldigt bra.

 2. Jag har läst en hel del faktaböcker på sistone och engelska deckare. Kul och känns liksom lite ”nyttigt”.

  Men vad tråkigt med diskbråcket! Tyvärr är det min erfarenhet att det inte alltid blir så bra med op. 😦
  Mycket styrka krävs! Och ev kosttillskott som hjälper till. (Jag vet dock att många läkare är skeptiska till det men jag pratar av egen erfarenhet.) Kollagen, msm, gurkmeja, glucosamin t ex

  • Tack och lov försvann smärtan lika plötsligt som den kom och den ersattes inte av smärtor i benet som förra gången. Så det var kanske en sväng av vanligt hederligt ryggont som man kan få ibland men (min egen teori) kanske smärtminnet i kroppen slog till och gjorde det värre än vad det var. Läkaren jag pratade med var iaf glad över att inget kändes i benet, det tycktes vara det viktigaste.

   När jag pratat med min läkarkompis som är inne på neuro-grejer så har jag förstått att jag har haft tur (säkert i kombo med en bra kirurg). Att allt blir så här bra efteråt är inte alls självklart tydligen. Det fanns inget alternativ till operation då i somras men jag håller absolut med om styrketräningen. Kosttillskotten hade jag inte koll på så tack för tips, ska köpa nästa gång jag är på apoteket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s