Livet en fredag

Ja ni mina vänner, det är inte mycket liv på den här bloggen. Men jag lever och jag läser en del och jag ser fram emot först helgen och sedan jullovet som nu inte är alltför långt bort. Det är sju arbetsdagar kvar efter idag. I terorin är det alltså 56 timmars jobb som ska överlevas innan jag ställer undan datorn för i år. Ärligt talat vet jag inte om det kommer att bli 56 timmar. Jag är otroligt trött på mitt jobb och känner mig ytterst omotiverad att göra något utöver det som absolut måste göras innan jul.

Nästa vecka ska jag för första gången träffa min chef i fysisk form, förutsatt att det inte kommer några nya reserestriktioner. Vi har jobbat ihop i nästan två år nu utan att träffas annat än via Teams. Lite ironiskt att denna träff blir veckan efter det jag meddelat att jag kommer att börja på en annan tjänst i januari men sånt är livet. Lättnaden över att komma bort från den miljö jag nu befinner mig i är obeskrivlig. Jag är kvar på samma bolag men i en annan roll och i en annan del av bolaget. Det ska bli fantastiskt roligt! Just det här livar upp en annars ganska miserabel vardag.

Livet gör sig också påmint genom att glatt återuppväcka mitt diskbråck så här sex månader efter operationen. Eller, jag vet ju inte om det är det som kommit tillbaka men smärtan är exakt den samma, om än inte fullt lika svår ännu, så jag befarar det värsta. Idag jobbar jag från sängen och på tisdag har jag telefontid med en läkare på Sofiahemmet där jag opererades. Jag kan meddela att det här var INTE på någon önskelista vare sig inför jul eller inför den annalkande skidsäsongen.

Nu när jag ändå besöker min lilla blogg passar jag på att svara på frågorna hos Elisamatilda på en gång.

  1. Ta sönder ett pepparkakshus eller ett hus gjort av lego, och varför? Tja, båda måste ju förr eller senare plockas undan på ett eller annat sätt men det roligaste är ändå att krossa pepparkakshuset på Tjugondag Knut. I alla fall tycker mina två yngsta det är en riktig höjdpunkt. Sonen har t om en speciell liten hammare för detta tillfälle så han tar det på största allvar. Skapandet av årets pepparkakshus står faktiskt på schemat för den kommande helgen.
  2. Egenbakade eller köpta pepparkakor, och varför? Köpta då de är både godare och enklare att få till. Jag gillar inte att baka men då mina yngsta fortfarande tycker det är kul med just pepparkaksbak så brukar jag köpa lite deg och så får de fixa. Dessa pepparkakor äts dock sällan upp då samtliga i familjen tycker mer om dem som kommer från butik.
  3. Insnöad med din närmaste granne eller insnöad ensam, och varför? Jag skulle absolut kunna tänka mig att vara insnöad ensam. Tyst, lugnt och skönt.
  4. En grön jul eller en regnig jul, och varför? Inget av dem egentligen men visst, bättre med uppehåll än med regn.
  5. En plastgran eller riktig gran, och varför? Riktig. För oss finns ingen anledning att ha något annat, vi har varken katter eller granallergiker i familjen. (Det där med katter skrev jag för att jag såg att flera andra har plastgranar just av den anledningen. Som hundägare har man inte det problemet.)

Trevlig helg!

Från Pixabay

15 tankar om “Livet en fredag

  1. Låter som en väldigt jobbig situation på jobbet, tråkigt, men skönt att du ska börja på något nytt snart! Lycka till! Visst är det bättre med hund när det kommer till Julgran, men jag vet att våran tycker att det är väldigt spännande med gran så jag kör med plast ändå 😉

  2. Men så jobbigt med ryggen. Fy så tråkigt!

    Ja, hundar lär ju inte klättra upp i granen som katter kan göra. Men finns det ingen risk att hunden lyfter på benet och kissar på granen? 😉

  3. Vilka goda nyheter jag läser här, du har klart med ett jobbyte! Grattis, jag hoppas verkligen att du ska trivas så mycket bättre. Så stor del av livet som man tillbringar på sin arbetsplats (utom under pandemitider) så måste man tycka att jobbet är meningsfullt. Jag har aldrig byggt ett pepparkakshus, dottern brukade köpa en byggsats då hennes barn var små, det enda jag gillar med julen är valda delar av maten. Att du fått problem redan nu med nyopererad rygg låter förfärligt! Håller tummarna att det utreds snabbt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s