Min splittrade läsning

Häromdagen skrev jag om min slalomläsning. Jag har nu tagit mig själv i kragen och gått igenom vad jag egentligen läser just nu:

  • Det, Stephen King
  • The huntress, Kate Quinn
  • Även en ihålig nöt vill bli knäckt, Barbro Lindgren
  • Middle game, Seanan McGuire

Ingen av dessa mår bra av delat fokus så nu kör jag King, Lindgren och sen McGuire. Quinns bok är jag osäker på om jag läser ut, det är något i den som gör att jag inte hittar flytet. Eller så ger jag den en andra chans. Hursomhelst så har jag 600 sidor kvar i King så jag har gott om tid på mig att fundera på just det.

Ordningen ovan är alltså den inbördes ordningen bland just dessa titlar. Det finns inget som säger att jag inte skjuter emellan med andra trevliga böcker. Men – jag ska skippa slalomläsningen för en tid, det lovar jag mig själv. I alla fall tills jag fått ordning på sömn, koncentration och minne igen.

5 tankar om “Min splittrade läsning

  1. Lycka till! Detta eviga slalomläsande, jag verkar inte kunna läsa en bok i taget. Håller på med ungefär samma antal, böcker och ljudböcker som läses/lyssnas på vid olika tillfällen för olika ändamål.

    • Nä, men varför skulle man behöva hålla sig till en bok i taget egentligen. De är ju så olika och fyller olika ändamål liksom. Men lyssnar gör jag faktiskt alltid bara på en bok i taget.

      • Det har du rätt i, känns genast lite bättre när jag fortsätter åka slalom i böckernas värld;) klokt att lyssna på en i taget, jag har ofta fler på gång som jag växlar mellan….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s