Hur ska jag tänka på oktober?

Då drar det fjärde kvartalet igång, kvartalet då allt måste bli klart inför årsskiftet på jobbet*.

Oktober är månaden där vinterkläder behöver ses över och barnens kläder generellt brukar behövas fixas och fyllas på med lite varmare grejer. För att inte tala om min egen totalt obefintliga garderob inför att vara på jobbet igen ett par dagar i veckan.

Det är också månaden då trädgården bör göras klar för vintern. Det vore ju skönt att få bort alla miljoner äpplen från gräsmattan så att den går att klippa en sista gång för säsongen. Just nu liknar den mest en tropisk djungel. Det är inte nödvändigt, men det vore ändå trevligt att plantera lite ljung och murgröna på trappen. Och till sist är det väl också dags att ta in utemöblerna.

Lite fix behöver ordnas inne också. Kanske inte nödvändigtvis i just oktober men inom en snar framtid. Jag håller som bäst på att beställa gardiner till vardagsrummet. Det kommer att bli ett lyft. Sen måste vi laga röret i skorstenen så vi kan elda i vardagsrummet. Vi har inte kunnat elda på två år nu och jag saknar det.

Oktober brukar vara en favoritmånad, men i år? Ärligt talat tror jag inte det här blir en speciellt bra månad, det finns absolut inget som går som på räls just nu. Men den inleds med en helg på tu man hand med min man och den avslutas med höstlov. Så kanske, kanske kan det får mig att klara av veckorna däremellan.

När det gäller läsningen i oktober ska jag bara läsa böcker som är snälla mot mig. Jag ska inte läsa en rad av sånt som bara känns halvkul.

På tal om läsning – och oktober – passar det bra på att svara på Just nu i oktober hos Fiktiviteter.

Just nu…
… läser jag: The Benefit of Hindsight av Susan Hill. Jag plockade på mig den här jag var i SF-bokhandeln häromdagen för att köpa en helt annan bok (som var slut). Men man kan ju inte gå tomhänt från en sån butik.
… ser jag på: Ingenting. Jag läser och sover på kvällarna istället.
… lyssnar jag på: Nya människor i fel ordning av Jonas Karlsson. Den är helt igenom briljant!.
… längtar jag efter: Höstlovet. Man kan aldrig få nog av semester

*Sade till min chef igår att om jag inte får igenom de förändringarna jag vill så går jag. Han fattade…

7 tankar om “Hur ska jag tänka på oktober?

  1. Oktober. Min första arbetslösa månad. Inleddes med chatt med en arbetsförmedlare som skrev: Du börjar söka jobb nu!!!
    Hallå, det ska hon väl inte lägga sig i. Jag är bara inskriven. Får inte ett öre i ersättning.

  2. Bra att du sa ifrån om din arbetssituation. Starkt gjort av dig! Hoppas du får en fin oktober – själv känner jag mig mest bara stressad över allt som ska bli gjort (ungefär så som du räknar upp) och allt jag naivt lovat bort mig på.
    Tack för en fin blogg, om jag inte sagt det till dig förut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s