Fem en fredag

Lördagskväll. Har sprungit i skogen med en kompis, duschat och smuttar nu på rödvinet medan min man lagar mat. Typiskt bra lördagskväll med andra ord.

Fredagsfrågorna från Elisamatilda kommer här:

 1. Vad äger du fler än en av som många vanligtvis bara har en av? Kan inte komma på något här.
 2. Vad för vanlig sak finns inte i din ägo, men som många vanligtvis äger? Mikrovågsugn. Vi har renoverat tre kök men fortfarande har vi inte skaffat någon mikrovågsugn. Och vi har heller aldrig saknat en.
 3. Vad för något skulle du aldrig låna ut till en granne? Vet inte, vad skulle de kunna tänkas fråga om som inte vore utlåningsbart?
 4. Vad har du någon gång lånat av en granne? Mjölk, ägg, mjöl, elvisp, flismaskin, böcker.
 5. Vilken ägodel har följt dig genom livet? Jag fick ett guldhjärta och en dopsked när jag döptes och båda används fortfarande flitigt.
Idag har jag skördat nypon. I morgon ska jag torka dem för att sedan ha dem till nyponsoppa. Jag har aldrig gjort detta förut så det blir ett experiment.

5 tankar om “Fem en fredag

 1. Hihi, jag har en burk torkade nypon från ett tidigare år då jag tänkte som du. Ännu har det inte blivit någon soppa…
  Jag skulle inte klara mig en dag utan micro. Jag kokar min morgongröt i den, slipper skita ner kastrullen. Och värmer ofta matlådor…
  Flismaskin vet jag inte ens hur den ser ut eller vad man använder den till…

 2. Mikrovågsugn! Jag vet att jag skulle få det besvärligt utan den. Men det fungerade ju bra utan den förr. Men den är snabb och bekväm när man ska värma Mannerströms delikatessköttbullar.

 3. Mikro använder den flera gånger om dagen, men har ju varit utan förut så det skulle nog funka men lite klurigt skulle det bli. Nypon har jag plockat en gång med vänner, minns att soppan blev väldigt god. Har också gjort på nyponskalsmjöl den blev också god.

 4. Pingback: Fem en fredag v. 38: Utflykt - elisamatilda.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s